Irina Begu s-a calificat în finala „Ţiriac Foundation Trophy”, sportiva noastră trecând de Sara Errani, finalistă la Roland Garros în 2012, scor 6-2, 6-2. Meciul a durat o oră și 37 de minute.

Irina BeguFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italianca s-a aflat cel mai sus pe locul 5 în lume, pe 20 mai 2013.

Irina Begu, victorie cu Sara Errani (finalistă la Roland Garros în 2012)

Cu o mare poftă de joc, Irina nu i-a dat prea multe șanse adversarei (italianca este în prezent pe locul 115 în lume), jocul său fiind net superior.

Begu a făcut risipă de energie, s-a apărat foarte bine în multe momente și a avut în forehand o lovitură cu care a făcut de multe ori diferența.

În plus, Irina a reușit să varieze atunci când jocul o impunea (scurte și sliceuri), iar victoria a fost una pe deplin meritată.

În urma acestui succes, Begu „a strâns” scorul meciurilor directe: este 3-2 pentru Errani în acest moment.

Locul 41 WTA și a doua favorită a competiției, Irina Begu o va întâlni în finala „Ţiriac Foundation Trophy” pe unguroaica Reka Luca Jani (locul 114 WTA).

De știut:

  • Câştigătoarea „Ţiriac Foundation Trophy” va primi un cec în valoare de 15.000 de dolari şi 160 de puncte în ierarhia WTA de simplu, iar finalista 8.000 de dolari şi 95 de puncte.

„Țiriac Foundation Trophy” oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Turneul se dispută pe zgură, la Centrul Național de Tenis din București.