Retrasă din tenis la 32 de ani, Maria Sharapova a folosit înfrângerea suferită de Anett Kontaveit (locul 2 mondial) în fața Serenei Williams la US Open 2022 pentru a vorbi despre diferența dintre generația sa și jucătoarele care evoluează în prezent în circuitul WTA.

Maria Sharapova, pe covorul rosuFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pe vremea Mariei Sharapova, concurența era mai dură în circuitul WTA

Aflată la ultimul turneu din carieră, Serena (40 de ani) a trecut în trei seturi de sportiva din Estonia, scor 7-6(4), 2-6, 6-2.

„Nu vreau să jignesc această generație, dar când jucam eu, concurența era mai dură. O Serena Williams ajunsă la 40 de ani care o învinge pe jucătoarea de pe locul 2 mondial este o mărturie a acestui fapt” - Maria Sharapova, potrivit ESPN Tenis.

Cine este Maria Sharapova

​În vârstă de 35 de ani, Maria Sharapova s-a născut la Nyagan, Rusia, iar domiciliul îl are de ani buni în Bradenton, Florida, SUA.

A câștigat de-a lungul carierei 5 titluri de Grand Slam (Australian Open 2008, Roland Garros 2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006). Doar din tenis, aceasta a adunat $38.777.962.

Ultima parte a carierei a fost una departe de strălucirea cu care ne obișnuise Masha.

Pe 7 martie 2016, la Los Angeles, Maria Sharapova a anunțat că a fost depistată pozitiv cu meldonium, substanță care devenise interzisă de la 1 ianuarie același an.

După ispășirea suspendării, Sharapova nu a mai revenit niciodată la forma de odinioară, ea zbătându-se în anonimat din punct de vedere al rezultatelor sportive.

Rusoaica are peste 4.4 milioane de urmăritori pe Instagram, iar în această vară a născut un băiețel pe nume Theodore.