Ana Bogdan a făcut pasul spre sferturile turneului WTA de la Portoroz (de categorie 250), jucătoarea noastră trecând miercuri de Tamara Zidansek, semifinalistă la Roland Garros la ediția din 2021, scor 6-1, 6-7(5), 6-1.

Ana BogdanFoto: Klansek Velej / Sportida / Sipa Press / Profimedia

Ana Bogdan, în sferturi la WTA Portoroz după ce a învins-o pe Tamara Zidansek

Ana (65 WTA) a avut un început lansat de meci: a dominat de pe baseline, a avut inițiativa și a reușit să fie agresivă și de la retur. Primul set i-a revenit cu un clar 6-1 după doar 35 de minute.

Setul al doilea a adus cu el multă instabilitate la serviciu, fiind consemnate patru breakuri în primele șase gameuri ale manșei (3-3).

De la acest moment nu s-a mai câștigat împotriva serviciului, iar setul avea să ajungă în tiebreak.

Slovena (91 WTA) a comis mai puține greșeli în partea a doua a tiebreakului, iar manșa avea să-i revină cu 7-6(5).

Decisivul a semănat mult cu primul set: Ana nu a mai comis la fel de multe erori neforțate, a încercat să o împingă pe adversară cât mai departe de baseline, iar forehandul a produs multe pagube în defensiva adversarei.

În plus, Bogdan a fost mai răbdătoare în unele raliuri lungi purtate de pe linia de fund.

Jucătoarea noastră a reușit două breakuri, s-a distanțat la 4-0, iar eforturile slovenei de a reveni pe tabelă au fost până la urmă în zadar, chiar dacă ea la un moment dat recuperase un break.

A fost 6-1, 6-7(5), 6-1 pentru Ana Bogdan după un meci de două ore și 37 de minute (până la victorie, jucătoarea noastră a ratat și trei mingi de meci).

De știut:

  • Pentru calificarea în sferturile de la Portoroz, Ana Bogdan va primi € 5,000 și 60 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în semifinale, jucătoarea noastră va avea de luptat contra învingătoarei partidei dintre Cristina Bucsa (Spania - 110 WTA) și Beatrice Haddad Maia (Brazilia - 18 WTA - favorită 2).
  • În urma calificării în sferturile de la Portoroz, Ana Bogdan va înregistra un salt în clasamentul WTA. În ierarhia Live, ea are în acest moment 932 de puncte și află pe 58 (salt de 7 locuri) - Este cel mai bun loc ocupat în carieră.

Turneul din Slovenia face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $251.750, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 32 de jucătoare. Întrecerea are loc în perioada 12-18 septembrie. Campioana en-titre este Jasmine Paolini (s-a impus la ediția din 2021, singura care s-a mai disputat la Portoroz).