Carlos Alcaraz a câștigat US Openul și a devenit lider mondial. Andy Murray a vorbit încă de la jumătatea sezonului trecut despre doi jucători pe care pariază că vor ajunge pe locul 1 în lume și se vor impune la turneele majore.

Andy MurrayFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andy Murray a avut dreptate: A pariat pe Medvedev și Alcaraz

Scoțianul a precizat, citat de puntodebreak.com, încă de la jumătatea sezonului trecut că mizează pe doi jucători că vor ajunge lideri mondiali și că se vor impune în turneele de Grand Slam: este vorba despre Daniil Medvedev și Carlos Alcaraz.

Rusul s-a impus la Flushing Meadows anul trecut, a fost și lider mondial, iar acum a venit rândul ibericului să triumfe la New York și să urce pe prima treaptă a ierarhiei ATP.

„Dintre actualii jucători de tenis, Medvedev va fi primul care va ajunge pe locul 1, deși poate are nevoie de puțin mai multă consistență pe zgură, dar cred că va avea o oportunitate bună.

Dintre cei mai tineri, cred că Alcaraz este foarte, foarte bun. Cred că va avea și el șansele lui să ajungă în vârf, aș paria pe el dintre jucătorii NextGen”, preciza Andy Murray anul trecut pentru siteul ATP.

Cum se prezintă clasamentul ATP în prezent

1 Carlos Alcaraz 6.740 puncte (+3 locuri)

2 Casper Ruud 5.850 (+5)

3 Rafael Nadal 5.810

4 Daniil Medvedev 5.065 (-4)

5 Alexander Zverev 5.040 (-3)

6 Stefanos Tsitsipas 4.810 (-1)

7 Novak Djokovic 3.570 (-1)

8 Cameroon Norrie 3.550 (+1)

9 Andrey Rublev 3.390 (+2)

10 Hubert Hurkacz 3.355.