Eliminată surprinzător în primul tur al WTA Ţiriac Foundation Trophy, Sorana Cîrstea a explicat de ce nu va reveni în echipa României de Billie Jean King Cup (fosta FedCup).

Sorana Cirstea Foto: George Walker / Icon Sportswire / Profimedia

„Buletinul nu minte” - Sorana Cîrstea, tot mai aproape de retragerea din tenis

Ajunsă la 32 de ani, Sorana a afirmat că se apropie de retragere și că în ultima parte a carierei se va concentra asupra proiectelor personale.

„Horia Tecău a încercat să mă convingă să revin, doar că decizia mea de a mă retrage va rămâne neschimbată. Joc la Fed Cup de când aveam 14-15 ani şi a fost mereu o bucurie, însă sunt pe final de carieră şi e normal să mă concentrez pe proiectele personale.

Eu simt că mi-am făcut datoria. Nu mai am 10 ani de carieră în faţă, poate nici 5, chiar dacă eu mă simt bine. Sunt pe sfârşit de carieră, e un lucru realist. Nu mi-am dat un deadline. Eu voi juca atât cât timp voi simţi plăcere şi voi fi acolo, în Top 30-40. Nu ştiu în câţi ani mă voi retrage, dar e o realitate, buletinul nu minte” - Sorana Cîrstea, citată de Agerpres.

De ce nu organizează Bucureștiul turnee importante de tenis

„Mă bucur să avem din nou un turneu la Bucureşti, înseamnă enorm pentru tenisul feminin, pentru generaţiile din urmă. Ne dorim să crească măcar la 250, poate chiar 500.

Ştiu că domnul Ion Ţiriac încearcă, dar problema este locul unde să organizezi un turneu aşa mare. Aici încropim un 125, dar un turneu 250 sau 500 este exclus. Important e să găsim o bază unde să se organizeze” - Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, eliminată de la WTA Țiriac Foundation Trophy

WTA Țiriac Foundation Trophy a rămas fără principala favorită, Sorana Cîrstea fiind eliminată în runda inaugurală de Simona Waltert, locul 118 mondial.

Cîrstea a cedat în două seturi, scor 6-3, 6-3, după un meci de o oră și 29 de minute.

După eliminarea Soranei, Irina Begu a devenit principala favorită rămasă în întrecerea de categorie WTA 125 de la București.

„Țiriac Foundation Trophy” oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Turneul se dispută pe zgură, la Centrul Național de Tenis din București.