Novak Djokovic a lipsit în acest an de la Australian Open și US Open (nu a fost lăsat să participe pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19), dar acest lucru îl va ajuta să-și prelungească viața în circuitul ATP, după cum spune unul dintre reprezentanții familiei sârbului.

Novak DjokovicFoto: Heathcliff O'Malley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic s-a odihnit în 2022 - Va juca încă 5-6 ani

Goran Djokovic, unchiul lui Nole, a discutat pentru The Pavlovic Today despre anul dificil pe care l-a traversat fostul lider mondial.

Djokerul nu a putut participa în 2022 la Australian Open, Indian Wells, Miami, Montreal, Cincinnati și US Open, dar acest lucru îl va face mai puternic, spune unchiul său.

Faptul că s-a odihnit îi va prelungi cariera lui Novak, conform spuselor rudei sale. Astfel, fostul lider ATP ar urma să mai joace încă 5-6 ani, până undeva la vârsta de 40 de ani (Djokerul a împlinit 35 de ani pe 22 mai).

„Acest an nu a fost deloc ușor pentru Novak, dar el continuă să-și vadă de treaba lui. Sunt sigur că după tot ce s-a întâmplat el va reveni mai puternic.

Novak știe cine este și ce vrea. Calvarul pe care l-a îndurat în Australia anul acesta nu a făcut decât să-i prelungească cariera. În loc să se retragă în 3-4 ani, o va face în 5 sau 6. Și-a odihnit corpul”, spune Goran Djokovic pentru sursa citată.

Ultimul meci oficial jucat de Nole a fost în finala de la Wimbledon 2022, acolo unde și-a trecut în palmares cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam.

În acest sezon, Djokerul a bifat 23 de victorii și a pierdut în cinci rânduri. Are două titluri: Roma și Wimbledon. A adunat doar din premiile din tenis $4.239.527.