Colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou a început în luna aprilie, iar fosta lideră WTA a reușit alături de antrenorul francez să revină în elita tenisului mondial și să cucerească titlul de la Toronto. După eliminarea prematură de la US Open 2022, tehnicianul a oferit mai multe detalii despre modul în care a lucrat până în acest moment cu românca.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Simona Halep și-a dorit să obțină cât mai repede rezultate alături de Patrick Mouratoglou

Antrenorul francez cu origini grecești a spus că de obicei are nevoie de timp pentru a-și cunoaște elevii, însă Simona Halep și-a dorit să își îmbunătățească rapid rezultatele și acest lucru a adus cu sine o serie de schimbări importante.

„Cred că era complet epuizată... fizic, dar și mai mult psihic decât fizic. Am început în aprilie și am făcut multe schimbări. Majoritatea nu eu le-am cerut. Este alegerea ei. Dar ea a făcut multe schimbări pentru că asta este personalitatea ei.

Este foarte generoasă în eforturi și dă 100% tot timpul. Aparent, ea a muncit mult mai mult decât oricând. Nu știu cum era înainte, dar din ce am auzit de la ea și de la preparatorul fizic, a muncit foarte, foarte mult (cu mine). Ea a decis să colaboreze cu mine 100% și a vrut să aibă în echipă oameni care lucrează cu mine, deci au fost multe schimbări.

Atacul de panică de la Roland Garros a apărut pentru că și-a dorit foarte mult un rezultat bun și asta a adus prea mult stres. Acesta a fost primul semnal că lucrurile sunt dificile din punct de vedere mental. Apoi s-a descurcat bine. Nu am schimbat modul în care joacă, dar am făcut câteva ajustări, așa că este ceva nou.

Simona a fost foarte obosită din punct de vedere emoțional anul acesta. A plătit prețul, dar ea a jucat trei semifinale la rând și apoi a câștigat un turneu WTA 1000 (n.r. la Toronto), pentru că a jucat acele meciuri, multe la număr. Așa că da, întotdeauna există asta, câștigi undeva, pierzi un pic din altă parte. Nu poți avea totul din prima zi.

Treaba mea este să-i ajut pe oameni să realizeze ceea ce vor să realizeze. Așa că nu este niciodată obiectivul meu, ci al lor. Deci, dacă jucătorul spune 'Vreau să câștig un Grand Slam', sau 'Vreau să fiu în Top 10' sau 'Vreau să fiu numărul 1 în lume', acesta este obiectivul lor. Așa că eu îi ajut să își atingă acest obiectiv.

Ajung să îi cunosc și este nevoie de timp. Cu Simona am căutat rapid soluții pentru că ea a vrut să fie la nivel maxim și a avut încredere în mine 100% din prima zi. Mi-a spus 'Spune-mi, vreau să schimb tot ceea ce trebuie schimbat'. Așa că a fost foarte stresant. În general, eu nu lucrez deloc așa” - Patrick Mouratoglou, potrivit iNews.

Ultimul meci oficial disputat de Simona Halep a avut loc pe 29 august, la US Open 2022, Grand Slam unde a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

S-ar putea să te mai intereseze și: