Alexandra Eala (17 ani) a devenit prima câștigătoare de Grand Slam din Filipine, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Havlickova, scor 6-2, 6-4, în finala junioarelor de la US Open 2022.

Alexandra EalaFoto: Garrett Ellwood / AP / Profimedia

Alexandra Eala a câștigat turneul junioarelor la US Open 2022

Eala nu a pierdut niciun set în cele şase meciuri care au condus-o spre câştigarea titlului.

Alexandra se antrenează la Academia Rafael Nadal din Spania, sub conducerea antrenorului Adrien Alexis Vaseux, iar în Filipine deja este o vedetă.

„Ea ar putea fi Manny Pacquiao din tenis. A existat mult entuziasm în jurul ei acasă şi cu siguranţă merită”, a spus Cecil Mamiit, un fost jucător profesionist din Filipine, care acum antrenează în circuitul WTA.

Tatăl Alexandrei, Michael Eala şi-a găsit cu greu cuvintele: „Este... de necrezut. Ştim că este un drum lung, dar astăzi sărbătorim! Acest lucru este ireal, pur şi simplu ireal”.

Havlickova, campioană la simplu junioare la Roland Garros, s-a impus la dublu la US Open, după ce, alături de Diana Shnaider, a trecut de germanele Carolina Kuhl şi Ella Seidel, scor 6-3 6-2.

La juniori s-a impus spaniolul de 16 ani Martin Landaluce, care a trecut de belgianul Gilles Bailly, scor 7-6(3) 5-7 6-2.

La dublu juniori, americanii Ozan Baris şi Nishesh Basavereddy au trecut, scor 6-1, 6-1, de Juan Carlos Prado Angelo din Bolivia şi Dylan Dietrich din Elveţia, scrie News.ro.