Învinsă de Iga Swiatek în finala US Open 2022, Ons Jabeur a glumit la ceremonia de premiere afirmând că „nu prea o place” pe sportiva din Polonia. La conferința de presă, tunisianca i-a spus liderei mondiale ce trebuie să facă pentru a-i obține iertarea.

Ons Jabeur si Iga SwiatekFoto: Darren Carroll / AP / Profimedia

„Vreau să mulțumesc publicului pentru că m-a încurajat. Am încercat, dar Iga nu mi-a ușurat sarcina. Merită să câștige astăzi. Nu îmi place foarte mult de ea în acest moment, dar e în regulă.

Două săptămâni incredibile, mă bucur că am reușit să joc din nou o finală după cea de la Wimbledon. O să muncesc în continuare din greu și știu că o să câștig și primul titlu de Grand Slam.

Sper să pot inspira din ce în ce mai multe generații, acesta este scopul. Eu am fost inspirată de foarte mulți campioni... Acesta este doar începutul a atât de multe lucruri” - Ons Jabeur, după finala de la US Open.

Iga Swiatek, bună de plată - Ons Jabeur vrea un ceas Rolex pentru a o ierta pe lidera mondială

Întrebată la conferința de presă despre sentimentele sale față de Iga Swiatek, Jabeur a precizat că a glumit la ceremonia de premiere și a afirmat că ar ierta-o dacă i-ar face un cadou frumos.

„Glumeam când am spus că nu-mi place de ea. O voi ierta când îmi va da un Rolex sau ceva de genul ăsta.

Cu siguranță vom mai juca una împotriva celeilalte, pentru că ea este nr. 1 mondial, iar eu sunt nr. 2. Sperăm că vor fi meciuri grozave între noi.

Cred că și-a îmbunătățit foarte mult forehandul și serviciul. Întotdeauna a fost solidă la rever. E destul de greu să joci împotriva ei. Din punct de vedere fizic... este peste tot. Poate returna orice minge. Întotdeauna este greu să joci cu cineva care pune o lovitură în plus în teren.

Cred că ne vom întâlni la Turneul Campioanelor. Poate că vom fi în grupe diferite. Nu știu. Dar, da, încerc să o prind din urmă în clasament, știu că ea are multe puncte de apărat, eu nu am. Cam ăsta este obiectivul” - Ons Jabeur, la conferința de presă.

Iga Swiatek, tentațiile din New York și „surprinzătorul” triumf de la US Open 2022 - Ce a spus campioana după finala cu Ons Jabeur

De știut:

  • Swiatek va primi 2.600.000 de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar Jabeur un cec în valoare de 1.300.000 şi 1.200 de puncte WTA.

  • În clasamentul WTA care va fi publicat luni, Iga Swiatek va fi în continuare lideră (10.365 de puncte), în timp ce Ons Jabeur va urca pe 2 (5.090 de puncte).

  • Iga Swiatek are 10 titluri în palmares: Roland Garros (2020), Adelaide, Roma (2021), Roma, Roland Garros, Stuttgart, Miami, Indian Wells, Doha și US Open (2022).

  • Ons Jabeur a pierdut a doua finală de Grand Slam consecutivă, după ce la Wimbledon 2022 a fost învinsă de Elena Rybakina, scor 3-6, 6-2, 6-2.

  • Iga și Ons s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA: poloneza s-a impus la Washington (2019), Roma și US Open (2022), iar tunisianca a câștigat la Wimbledon și Cincinnati (2021).