Carlos Alcaraz a pus în scenă un nou spectacol în semifinala de la US Open 2022 în fața lui Frances Tiafoe. Calificat în ultimul act, ibericul a reușit un punct incredibil în partida cu jucătorul american.

Carlos AlcarazFoto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Ls finalul unui meci de mare luptă (peste patru ore de joc), Carlos Alcaraz s-a calificat în marea finală de la US Open și poate deveni lider mondial dacă se impune la Flushing Meadows.

Carlos Alcaraz, punct de excepție în semifinala cu Frances Tiafoe de la US Open

sursa: Eurosport​

Carlos Alcaraz și Frances Tiafoe, spectacol pe Arthur Ashe

În partida de pe Arthur Ashe, Carlos Alcaraz (3) a reușit să obțină prima sa victorie în fața lui Frances Tiafoe (22 - americanul câștigase primele două meciuri directe), după o „luptă” de patru ore și 20 de minute, scor (6)6-7, 6-3, 6-1, (5)6-7, 6-3.

Carlos a ratat o minge de meci în setul al patrulea (la scorul de 5-4, 40-30), dar s-a impus până la urmă fără prea mari probleme în decisiv.

Dacă se va impune la US Open, Carlos Alcaraz va deveni cel mai tânăr lider mondial din istoria ATP (începând din 1973 încoace, de când există ierarhia mondială).

„A fost uimitor pentru mine. Cred că am jucat foarte bine împotriva lui Frances, care a jucat la un nivel foarte ridicat în ultimele două săptămâni. Este un sentiment grozav să fii în finală, să fi câştigat acest meci în 4 ore şi 20 de minute. Fizic, mă simt foarte bine. Sunt puţin obosit, desigur, dar mă simt bine. Sunt doar foarte, foarte fericit.

Mă gândesc la copilul care am fost acum zece ani, care a visat la momentul pe care îl trăiesc acum. Trebuie să-ţi urmezi visele. Munca grea este întotdeauna răsplătită. Acum putem vedea că toată munca pe care am făcut-o dă roade.

Numărul 1 mondial este şi aproape şi foarte departe, nu-i aşa? Este o finală de Grand Slam cu numărul 1 mondial pe masă, ceva la care visam de când eram copil. Ce e de spus? Deocamdată, vreau să savurez acest moment, prima mea finală de Grand Slam. Mă voi gândi la restul mâine” - Carlos Alcaraz.

De știut:

  • În acest moment, Alcaraz se află pe primul loc în clasamentul ATP (5.940 puncte / va acumula 6.740, dacă se va impune în finală), iar Ruud ocupă locul al doilea (5.850 / poate ajunge la 6.650). Podiumul este completat de Rafael Nadal (5.810).