Roger Federer a dat curs invitației de la Laver Cup (23-25 septembrie 2022), dar agentul său a confirmat că elvețianul are din nou probleme de sănătate.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elvețianul nu a jucat niciun meci oficial în sezonul 2022, fiind în proces de recuperare după operațiile suferite la genunchi.

Agentul lui Roger Federer confirmă - Elvețianul resimte dureri la genunchi, dar vrea să participe la Laver Cup

Fără meci bifat în acest an, câștigătorul a 20 de Grand Slamuri de-a lungul carierei resimte dureri la genunchi, dar nu renunță, cel puțin momentan, la participarea la Laver Cup 2022.

„Roger s-a antrenat câteva săptămâni și a simțit dureri la genunchi. În ciuda acestui fapt, el continuă să încerce și nu renunță niciodată.

A făcut fitness și a jucat tenis. El încearcă să se pregătească pentru Laver Cup” - Tony Godsick, conform Eurosport, care citează WeLoveTennis.

Roger Federer va face echipă cu Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Novak Djokovic, Casper Ruud și Andy Murray înfuntându-se cu Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock pe arena O2 din Londra, între 23 - 25 septembrie.

Laver Cup, de-a lungul timpului: Europa, învingătoare de fiecare dată

Laver Cup 2017 - A avut loc în „O2 Arena” din Praga, iar Europa s-a impus cu 15-9.

Laver Cup 2018 - A avut loc în „United Center” din Chicago, iar Europa s-a impus cu 13-8.

Laver Cup 2019 - A avut loc în „Palexpo” din Geneva, iar Europa s-a impus cu 13-11.

Laver Cup 2020 - Nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid-19 (Roland Garros a avut loc în aceeași perioadă, iar la Laver Cup s-a renunțat în cele din urmă).

Laver Cup 2021 - A avut loc în „TD Garden” din Boston, iar Europa a avut câștig de cauză cu 14-1.

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.