Nick Kyrgios nu și-a putut îndeplini visul de a deveni campion la US Open, australianul fiind învins de Karen Khachanov în sferturi. La finalul partidei cu rusul, finalistul din acest an de la Wimbledon a găsit „vinovatul” pentru înfrângerea dureroasă de pe Arthur Ashe.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

La finalul meciului de trei ore și 39 de minute (7-5, 4-6, 7-5, 6-7(3), 6-4 pentru Karen), Nick și-a vărsat nervii pe două rachete. Ele au plătit prețul eliminării surprinzătoare de la US Open.

„Karen e un luptător, a servit foarte bine astăzi. A jucat incredibil sub presiune, a fost excelent la punctele importante din meci.

Nu am putut face mai mult şi pot să vă spun că sunt devastat. Am simţit că e un turneu de totul sau nimic pentru mine, aşa că vă daţi seama cum mă simt, după ce am părăsit competiţia.

Simt că am dezamăgit atât de mulţi oameni. Acum va trebui să aştept câteva luni, până la Australian Open, e devastator, am inima frântă. Nu doar pentru mine, ci şi pentru cei apropiaţi, care au crezut în mine” - Nick Kyrgios, după meciul cu Karen Khachanov.

În semifinale, Khachanov va da peste Casper Ruud (favorit 5), norvegianul trecând fără prea mari emoții, 6-1, 6-4, 7-6(4), de Matteo Berrettini.

Vor mai avea loc în sferturile de la US Open 2022

Jannik Sinner (11) - Carlos Alcaraz (3)

Andrey Rublev (9) - Frances Tiafoe (22).