Frances Tiafoe a trecut de Rafael Nadal în optimile US Open 2022, iar ulterior și-a permis o glumă. Americanul susține că în viitor ar putea exista un BIG 12, tenisul intrând într-o nouă eră după retragerile lui Federer, Nadal și Djokovic.

Frances TiafoeFoto: Darren Carroll / AP / Profimedia

Rafael Nadal, învins de Frances Tiafoe în optimi la US Open 2022

Tiafoe s-a impus după trei ore și jumătate de joc în fața lui Nadal, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Aflat pe locul 26 în ierarhia mondială, americanul l-a învins pe Rafa în trei ore și jumătate de joc.

Frances Tiafoe, glumind: Va exista un BIG 12 după retragerile lui Federer, Nadal și Djokovic

Tiafoe consideră că, după retragerea BIG 3, vor exista mai mulți jucători care se vor bate pentru cele mai importante trofee din tenisul mondial.

„Nivelul ridicat al lui Nick Kyrgios este bun pentru tenis, îl vezi cum umple stadioanele. Alcaraz are o personalitate incredibilă.

Sinner, Tommy, Fritz, eu. Sunt o mulțime de tipi cu un nivel ridicat. Cred că nu va exista un Big 3 după retragerea lui Federer, Nadal și Djokovic, ci va fi ca un Big 12. Este bine să vedem o nouă eră în tenisul masculin” - Frances Tiafoe, conform Eurosport.

Frances Tiafoe spune unde crede că s-a facut diferența în meciul cu Nadal

„Am jucat destul de bine astăzi. Am intrat în arenă crezând că îl pot învinge. Mă ajută faptul că am jucat împotriva lui de câteva ori.

Nu ne-am mai întâlnit de câțiva ani. Sunt diferit acum, sunt un jucător complet diferit. Îi vezi pe toți acești jucători tineri împotriva lui Rafa, Fed, Novak, te întrebi: "Voi putea spune vreodată că i-am învins pe vreunul dintre ei?". Astăzi am încercat să o fac.

Este un lucru pe care îl pot spune copiilor și nepoților mei. L-am învins pe Rafael.

Este vorba despre capacitatea mentală. Rafa este acolo la fiecare punct. A știut cum să mă țină în joc. Știu de ce sunt capabil să fac în meciuri. Nu simt nicio presiune. Simt că nu am nimic de demonstrat. Sunt aici să joc un tenis grozav și să mă bucur de el, după cum puteți vedea" - Frances Tiafoe.

Pentru un loc în semifinalele competiției de la Flushing Meadows, Frances se va duela cu Andrey Rublev (favorit 9), după ce rusul a trecut de britanicul Cameron Norrie (7), scor 6-4, 6-4, 6-4.