Rafael Nadal a fost eliminat în optimile US Open 2022 de Frances Tiafoe. După confruntarea pierdută de iberic în patru seturi, acesta a admis că adversarul a fost mai bun, susținând totuși că problemele de familie l-au impiedicat să fie 100% din punct de vedere mental la ultimul Grand Slam al anului.

Rafael NadalFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Aflat pe locul 26 în ierarhia mondială, Tiafoe s-a impus după trei ore și jumătate de joc în fața lui Nadal, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Rafael Nadal: Frances Tiafoe a fost mai bun azi

Câștigător a 22 de Grand Slamuri în carieră, Nadal a declarat că Tiafoe l-a învins evoluând la un nivel mai bun ca el.

„Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi la US Open trebuie să joc mai bine decât am jucat. Acest lucru este clar.

Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, și alte momente pentru a merge mai departe. Dacă aș fi profitat, mi-ar fi dat încredere și lucrurile ar fi stat diferit, dar nu am reușit să fac nimic astăzi.

Felicitări lui Frances, pentru că a fost mai bun.

Acum e timpul să merg acasă și să mă pregătesc din nou mental. Când mă voi simți pregătit să concurez din nou, voi fi acolo” - Rafael Nadal, conform Eurosport.

Rafael Nadal, împiedicat să dea 100% la US Open din cauza problemelor avute în familie

Nadal consideră că nu a avut liniște sufletească, el fiind preocupat de starea soției lui care, însărcinată fiind, a fost recent internată.

„Nu este nevoie să caut scuze. Sunt momente în care îmi poate ieși totul indiferent de ce se întâmplă în plan personal și altele în care nu. De data aceasta m-a prins din urmă.

Îl felicit pe rival, am încercat, dar din păcate nu a fost posibil. M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea, și poate și o oarecare liniște sufletească.

Realitatea este simplă, nu am jucat bine și când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta este vorba în sport.

„În acest moment îmi este greu să am o analiză clară a viitorului meu imediat. Acum vreau să mă duc acasă, am lucruri mai importante de făcut decât să joc tenis. Nu mă gândesc acum la tenis.

Voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de ceea ce se va întâmpla. Aspectul personal are acum prioritate față de cel profesional. A trebuit să fac un efort aici.

Nu mi-a ieșit, dar acum este momentul să fac o resetare. Au fost câteva luni grele.

De acum trebuie să o iau de la capăt din punct de vedere profesional și să rezolv personal o problemă atât de importantă precum nașterea primului meu copil. Să sperăm că totul va merge bine" - Rafael Nadal.

Pentru un loc în semifinalele competiției de la Flushing Meadows, Frances se va duela cu Andrey Rublev (favorit 9), după ce rusul a trecut de britanicul Cameron Norrie (7), scor 6-4, 6-4, 6-4.

Rezumatul partidei dintre Rafael Nadal și Frances Tiafoe​

Sursa video: Eurosport