Daniil Medvedev a fost eliminat de Nick Kyrgios în optimile US Open 2022. După eșec, rusul a găsit un vinovat surprinzător: aerul condiționat care i-a dat bătăi de cap.

Daniil Medvedev si Nick KyrgiosFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

La capătul unui meci cu multe momente spectaculoase, Kyrgios a avut câștig de cauză în patru seturi, scor 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2. Partida de pe Arthur Ashe a durat două ore și 53 de minute.

Daniil Medvedev, deranjat de aerul condiționat de la US Open după înfrângerea cu Nick Kyrgios

Medvedev a digerat cu greu înfrângerea în fața australianului. Deși i-a lăudat jocul acestuia, liderul ierarhiei ATP a declarat că rezultatul ar fi fost altul dacă nu s-ar fi simțit atât de rău din cauza aerului condiționat de pe Arthur Ashe.

„A jucat bine. A fost un meci echilibrat până în al 3-lea set, când am început să mă simt rău fizic. M-am simțit bolnav azi. Mă îmbolnăvesc cel puțin o dată pe an, în timpul turneelor din America de Nord, din cauza aerului condiționat.

E o nebunie. Anul trecut am pățit-o la Cincinnati, acum aici. A fost un meci de un nivel foarte ridicat. Nick are un joc diferit față de al meu, dar azi cred că a jucat la nivelul lui Novak și Rafa.

A avut intensitate, a alergat după fiecare punct. Dacă va continua să joace așa, cred că are o șansă bună să câștige titlul. M-a surprins mult de tot că nu a ratat multe lovituri, mă așteptam să facă mai multe greșeli neforțate” - Daniil Medvedev, conform Eurosport.

US Open, rezultate consemnate în optimile masculine

Matteo Berrettini - Alejandro Davidovich Fokina 3-6, 7-6(2), 6-3, 4-6, 6-2

Casper Ruud - Corentin Moutet 6-1, 6-2, 6-7(4), 6-2

Karen Khachanov - Pablo Carreno Busta 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3

Nick Kyrgios - Daniil Medvedev 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2

Meciuri care se știu din sferturile US Open 2022

Nick Kyrgios (23) - Karen Khachanov (27)

Matteo Berrettini (13) - Casper Ruud (5).