Nick Kyrgios a câștigat 26 din ultimele 31 de meciuri disputate și cel mai recent l-a învins pe liderul Daniil Medvedev în optimile US Open 2022. După victoria în fața rusului, jucătorul australian a vorbit despre lucrurile pe care le-a schimbat pentru a deveni mai bun.

Nick KyrgiosFoto: Adam Hunger / AP / Profimedia

La capătul unui meci cu multe momente spectaculoase, Kyrgios a avut câștig de cauză în patru seturi, scor 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2. Partida de pe Arthur Ashe a durat două ore și 53 de minute.

Nick Kyrgios susține că și-a schimbat mentalitatea pentru a deveni mai bun pe terenul de tenis

În ultimii ani, Kyrgios a recunoscut că a avut probleme mari din punct de vedere mental, fiind la momentul actual foarte mândru că a evoluat departe de acele locuri „sumbre”.

„Cred că atunci când am avut probleme de ordin mental eram foarte egoist.

Nu voiam să joc pentru că mă simțeam rău. Apoi m-am uitat la oamenii mei apropiați și cât de mult i-am dezamăgit. Nu voiam ca asta să se mai întâmple. Simt că acum îi fac mândri pe cei de lângă mine.

Acum nu mai sunt atât de multe lucruri negative de spus despre mine. Atunci eram depresiv majoritatea timpului și îmi era milă de mine. A trebuit să schimb asta.

Trebuie să mă mențin puternic și să continui să-i împing de la spate pe ceilalți. Pozitivitatea este cheia” - Nick Kyrgios, conform Reuters.

În sferturi, Kyrgios va evolua împotriva lui Karen Khachanov (favorit 27).

US Open, rezultate consemnate în optimile masculine

Matteo Berrettini - Alejandro Davidovich Fokina 3-6, 7-6(2), 6-3, 4-6, 6-2

Casper Ruud - Corentin Moutet 6-1, 6-2, 6-7(4), 6-2

Karen Khachanov - Pablo Carreno Busta 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3

Nick Kyrgios - Daniil Medvedev 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2

Meciuri care se știu din sferturile US Open 2022

Nick Kyrgios (23) - Karen Khachanov (27)

Matteo Berrettini (13) - Casper Ruud (5)