Scandalurile sexuale au fost la ordinea zilei în ultima perioadă în circuitul feminin. Fiona Ferro (fostă ocupantă a locului 39 WTA) l-a acuzat de viol și agresiuni sexuale pe fostul ei antrenor, iar tânăra Sara Bejlek a fost atinsă pe fund de tatăl ei la US Open 2022. Victoria Azarenka s-a arătat ingrijorată după aceste două evenimente.

Victoria AzarenkaFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fiona Ferro l-a acuzat de viol și agresiuni sexuale pe Pierre Bouteyre, fostul ei antrenor

Franțuzoaica a depus plângere la comisariatul din Frejus în februarie, acuzându-l pe antrenor de violuri şi agresiuni sexuale care ar fi fost comise în perioada 2012-2015, la Saint-Raphael.

În perioada faptelor menţionate în plângere, sportiva avea 15 până la 18 ani.

Sportiva în vârstă de 25 de ani a postat un mesaj în care precizează că nu și-a dat consimțământul pentru a întreține relații sexuale cu fostul său antrenor și a afirmat că are încredere că justiția din Franța va lua decizia corectă în acest caz.

În același timp, Sara Bejlek a fost atinsă pe fund în mai multe rânduri de tatăl și de antrenorul ei după calificarea pe tabloul principal la US Open 2022.

Ulterior, cehoaica a fost eliminată în primul tur de Liudmila Samsonova.

Victoria Azarenka susține că este inacceptabil ce se întâmplă în circuitul WTA

Campioana de la Australian Open 2012 și 2013 a declarat că dacă ar avea o fiică în circuitul WTA, i-ar fi foarte frică de ce i s-ar putea întâmpla.

„Vedem aceste tinere vulnerabile de care se profită în diferite circumstanțe. Este foarte trist și mă cuprind emoțiile când mă gândesc prin ce trec.

Dacă aș avea o fiică, mi-aș pune mari întrebări dacă ar vrea să joace tenis pentru că nu aș vrea să treacă prin abuzuri de orice fel.

Sper ca situația să se îmbunătățească și aceste fete să nu își piardă încrederea în ele” - Victoria Azarenka, conform Reuters.

Azarenka, care a fost lideră mondială în 2012, va evolua în optimi la US Open 2022 contra Karolinei Pliskova.