Garbine Muguruza a părăsit US Open 2022 în turul al treilea, după ce a pierdut duelul câștigătoarelor de Grand Slam cu Petra Kvitova.

Garbine MuguruzaFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Garbine Muguruza, învinsă de Petra Kvitova în turul trei de la US Open 2022

Iberica, a noua favorită a întrecerii de la Flushing Meadows, a condus cu 5-2 în setul decisiv, a ratat două mingi de meci la 6-5, iar sportiva din Cehia a revenit spectaculos și s-a impus în super-tiebreak.

Kvitova (cap de serie 21) a avut câștig de cauză după două ore și 40 de minute de joc, scor 5-7, 6-3, 7-6(10).

După ce a obținut calificarea în optimi la US Open 2022, Petra a afirmat că a fost inspirată de modul în care Serena Williams a salvat cinci mingi de meci împotriva Ajlei Tomljanovic (a fost ultima partidă din cariera americancei).

„M-am uitat la meciul Serenei și a fost incredibil cum a salvat toate acele mingi de meci. Așa că am încercat să fac la fel” - Petra Kvitova, după meciul cu Garbine Muguruza.

De știut:

  • În optimile competiției de la New York, Petra o va întâlni pe Jessica Pegula (favorită 8), după ce americanca a trecut de chinezoaica Yue Yuan (142 WTA, jucătoare venită din calificări care a învins-o pe Irina Begu), scor 6-2, (6)6-7, 6-0.
  • Garbine Muguruza a câștigat Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017, în timp ce Petra Kvitova s-a impus de două ori la Wimbledon (2011 și 2014).

Doar patru jucătoare din TOP 10 WTA au rămas pe tabloul de la US Open 2022

Rând pe rând, marile favorite de la US Open au părăsit competiția, iar în acest moment doar patru reprezentante din TOP 10 WTA mai sunt în lupta pentru trofeu: Iga Swiatek (1), Ons Jabeur (5), Aryna Sabalenka (6) și Jessica Pegula (8).

Au fost eliminate: Anett Kontaveit (2), Maria Sakkari (3), Paula Badosa (4), Simona Halep (7), Garbine Muguruza (9) și Daria Kasatkina (10).