Irina Begu a ratat o minge de set în fața chinezoaicei Yue Yuan (142 WTA), iar jucătoare venită din calificări s-a calificat până la urmă în turul trei de la US Open 2022, scor 6-3, 7-6(6). Tot joi, Sorana Cîrstea a servit pentru victorie în fața Belindei Bencic (favorită 13), dar a pierdut în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-2. În urma acestor rezultate, România a rămas fără reprezentată pe tabloul feminin al Grand Slamului de la New York.

Irina BeguFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru prezența în turul doi de la Flushing Meadows, Sorana Cîrstea și Irina Begu vor primi câte un cec în valoare de 121.000 de dolari și câte 70 de puncte în clasamentul WTA.
  • În turul următor, Belinda Bencic se va duela cu învingătoarea partidei dintre cehoaicele Karolina Pliskova (favorită 22) și Marie Bouzkova (41 WTA), iar Yue Yan o va întâlni pe americanca Jessica Pegula (favorită 8).
  • România a rămas fără reprezentate pe tabloul de simplu feminin de la US Open: Simona Halep și Jaqueline Cristian au pierdut în runda inaugurală, iar Gabriela Ruse, Sorana Cîrstea și Irina Begu au fost eliminate în turul al doilea.

Rezumatul partidei dintre Sorana Cîrstea și Belinda Bencic

Irina Begu - Yue Yuan 3-6, (6)6-7, în turul doi de la US Open 2022

Setul II

Irina are probleme și în debutul setului secund - break pentru Yue (0-1). Irina recuperează breakul - primul game de retur câștigat de româncă (1-1). Begu își face serviciul și trece pentru prima oară în față (2-1). Seria câștigătoare a Irinei continuă - a revenit de la 0-30 (3-1). Sportiva noastră cedează gameul de serviciu la 0 (3-2). Irina a pus din nou presiune, dar Yuan egalează (3-3). Game bun pentru Irina (4-3). Yue răspunde la fel de bine - urmează un game foarte important (4-4). Gameurile sunt din ce în ce mai scurte - Irina se impune la 0 (5-4). Setul intră în prelungiri (5-5). Break pentru Yuan, care va servi pentru victorie (5-6). Irina rezistă incredibil sub presiune și împinge setul în tiebreak (6-6).

Setul I

Yue începe meciul cu un game bun de serviciu (0-1). Break la 0 al chinezoaicei (0-2). Irina are mari probleme în acest început de meci, încă un game câștigat fără emoții de Yuan (0-3). Irina are parte de încă un game dificil la serviciu, dar se impune după două egalități la 40 (1-3). Sportiva noastră ratează două mingi de rebreak și Yue reface diferența de trei gameuri (1-4). Game câștigat cu serviciul de Irina (2-4). Game alb pentru chinezoaică (2-5). Irina nu renunță încă la set, își face serviciul, nu fără ceva emoții (3-5). Yuan valorifică avantajul din începutul partidei și își adjudecă prima manșă (3-6).

Pe Terenul 11 urmează meciul dintre Irina Begu (42 WTA) și Yue Yuan (142 WTA, jucătoare venită din calificări).

Sorana Cîrstea - Belinda Bencic 6-3, 5-7, 2-6, în turul doi de la US Open 2022

Setul III

Bencic câștigă al cincilea game la rând (0-1). Sorana rezistă într-un game foarte dificil și egalează (1-1). Bencic servește bine (1-2). Sorana revine de la 15-40, dar Belinda face break la a patra oportunitate din game (1-3). Elvețianca nu are emoții la lansare și se apropie de victorie (1-4). Încă un game foarte dificil de serviciu pentru Sorana, dar aceasta punctează pe tabelă (2-4). Game câștigat fără probleme de elvețiancă (2-5). Sorana își pierde din nou serviciul și Belinda Bencic se califică în turul trei la US Open 2022 (2-6).

Setul II

Belinda revine de la vestiare și pune capăt seriei câștigătoare a româncei (0-1). Câteva lovituri spectaculoase ale Soranei, care egalează (1-1). Ambele jucătoare se descurcă bine la lansare (1-2). Sorana salvează trei mingi de break și echilibrul se menține în acest set (2-2). Game câștigat la 0 la retur de Sorana (3-2)! Cîrstea anulează din nou două mingi de break ale adversarei și își confirmă avantajul (4-2). Belinda recuperează din diferență, după un game dificil (4-3). Sorana comite două duble, dar câștigă restul punctelor și se apropie la un game de victorie (5-3). Bencic nu renunță la luptă, dar Cîrstea urmează la lansare (5-4). Sorana revine de la 0-40 (a profitat și de o eroare incredibilă a adversarei, care a dat pe lângă minge), dar Bencic face până la urmă rebreak (5-5). Bencic trece în avantaj (5-6). Sorana își pierde din nou serviciul și elvețianca împinge confruntarea în set decisiv (5-7).

Setul I

Meciul a început. Ambele jucătoare își fac serviciul fără probleme (1-1). Belinda pune presiune la retur, profită de câteva erori ale Soranei și face break (1-2). Sorana revine de la 0-40 și recuperează breakul (2-2). Încă un game în care sportiva noastră a fost condusă (cu 30-0), dar a reușit să se impună (3-2). Belinda egalează (3-3). Game perfect de serviciu pentru Cîrstea (4-3). Sorana face break după un game echilibrat (5-3). Sorana își confirmă avantajul și își adjudecă prima manșă (6-3).

Sorana și Belinda s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată: 7-5, 6-2 la Grampians Trophy 2021 (Melbourne) și 6-2, (3)6-7, 6-4 la Cincinnati 2022.

US Open 2022 are loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.