Eliminată de Serena Williams în turul al doilea de la US Open 2022, Anett Kontaveit (a doua favorită de la Flushing Meadows) nu și-a putut stăpâni lacrimile la conferința de presă și a părăsit sala.

Anett KontaveitFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Anett Kontaveit, atmosfera de pe Arthur Ashe și lacrimile de la conferința de presă: „Era normal ca lumea să o susțină pe Serena”

Întrebată în limba estonă dacă există vreo diferență între a pierde (în general) și a pierde în fața Serenei, Anett a afirmat că nu îi este rușine că a fost învinsă de americancă, dar a adus în discuție atmosfera de pe Arthur Ashe (cei 29.959 de spectatori au susținut-o pe toată durata partidei pe americancă) afirmând că nu a mai trăit ceva asemănător.

„Cred că nu am jucat deloc un meci rău. Serena și-a ridicat nivelul în al treilea set. Ea a jucat extraordinar. În primul set a servit atât de bine în momentele importante. Am luptat foarte mult, cred că am jucat un meci decent. A fost momentul ei. Am încercat să-mi fac propriul joc. Desigur, a fost vorba în totalitate despre ea. Eram foarte conștientă de asta.

Vreau să spun că a fost greu... a fost ceva ce nu am mai experimentat niciodată. Nu vreau să spun că a fost un atac personal împotriva mea sau altceva. Adică, este normal ceea ce s-a întâmplat. Cu siguranță, nu mi-a fost rușine să pierd în fața Serenei. A fost foarte greu cu publicul” - Anett Kontaveit, la conferința de presă.

Serena (va împlini 41 de ani pe 26 septembrie) s-a impus după aproape două ore și jumătate de joc în fața jucătoarei din Estonia, scor 7-6(4), 2-6, 6-2.

Pentru un loc în optimi, Serena Williams se va duela cu Ajla Tomljanovic (46 WTA), după ce australianca a trecut de rusoaica Evgeniya Rodina (fără clasament), scor 1-6, 6-2, 7-5.

US Open 2022 are loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Rezumatul partidei dintre Serena Williams și Anett Kontaveit