Tabloul feminin de simplu de la US Open 2022 a mai pierdut miercuri o favorită: Maria Sakkari (semfinalistă la ediția din 2021) a fost eliminată în turul al doilea de Xiyu Wang.

Maria SakkariFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Maria Sakkari, eliminată de Xiyu Wang în turul doi de la US Open 2022

A treia favorită a competiției de la Flushing Meadows, sportiva din Grecia a cedat după două ore și 45 de minute de joc în fața chinezoaicei aflate pe locul 75 în ierarhia mondială, scor 3-6, 7-5, 7-5.

Partida de pe arena Louis Armstrong a fost una foarte echilibrată: ambele jucătoare au reușit câte 35 de lovituri câștigătoare (și au câștigat câte 108 puncte în total), iar Sakkari a comis 36 de erori neforțate, în timp ce Wang a terminat meciul cu 35.

În turul următor al Grand Slamului de la New York, Xiyu Wang se va duela cu învingătoarea meciului dintre Alison Riske (SUA, favorită 29) și Camila Osorio (Columbia, 70 WTA).

US Open 2022 are loc loc în perioada 29 august - 11 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.