Daria Snigur a produs cea mai mare surpriză din primul tur la US Open 2022, eliminând-o pe Simona Halep (favorita 7). În urma victoriei, siteul WTA a realizat un material dedicat ucrainiencei, care a trecut prin momente grele în ultima perioadă din cauza războiului pornit de Rusia.

Daria SnigurFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daria Snigur (124 WTA, jucătoare venită din calificări), care a învins-o pe Simona Halep, scor 2-6, 6-0, 4-6, a bifat doar a treia ei partidă la nivel de circuit WTA.

Site-ul WTA a publicat ulterior victoriei un material dedicat Dariei Snigur, în care atinge puncte sensibile precum efectele războiului din Ucraina asupra evoluției sportivei din această țară.

Baza de antrenament a Dariei Snigur din Kiev, distrusă în războiul cu Rusia

Înainte de războiul din Ucraina, Snigur avea planuri mari. Își dorea evoluții cât mai bune în Grand Slamuri, dar conflictul din țara natală i-a dat planurile peste cap.

„Înainte de război, îmi doream să evoluez pe tabloul principal al Grand Slamurilor. După ce războiul a început, planurile mi s-au schimbat pentru că baza mea de antrenament nu mai există.

Este foarte dificil pentru că nu mai am o bază de antrenament, iar antrenorul meu locuiește în SUA, în timp ce eu m-am mutat în Varșovia.

După startul conflictului cu Rusia am încercat să-mi mențin poziția în clasamentul WTA și să joc măcar câteva meciuri la Grand Slamuri” - Daria Snigur.

Antrenoarea Dariei Snigur, o fostă jucătoare din circuitul WTA

Snigur este antrenată de Larisa Neiland de nu mai puțin de cinci ani. Neiland a fost o jucătoare solidă de dublu, câștigând Roland Garros în 1989 și Wimbledon în 1991. În 1992, a ocupat primul loc în ierarhia mondială la dublu.

„Înainte de război, lucram cu Larisa la Kiev. Apoi, ea s-a mutat în Statele Unite. Înainte de US Open ne-am antrenat de câteva ori împreună și am încercat să învăț cât mai multe de la ea” - Daria Snigur.

Forehandul, elementul care o diferențiază pe Daria Snigur de restul jucătoarelor din circuitul WTA

Snigur susține că antrenoarea ei a ajutat-o să-și tranforme forehandul într-o lovitură de temut pentru adversare.

„Jucam plat înainte de a lucra cu Larisa. Acum sunt mult mai tehnică. Mi se pare că multe adversare nu înțeleg cum joc și asta mă ajută. Forehandul meu nu este o lovitură de duzină” - Daria Snigur.

Daria Snigur a ținut să dedice ucrainenilor victoria în fața Simonei Halep.

De știut:

  • În turul doi al competiției de la Flushing Meadows, Daria Snigur va juca împotriva canadiencei Rebecca Marino (106 WTA).

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Daria Snigur: