A doua zi de concurs de la US Open a venit la pachet cu alte surprize, nume mari din circuitul WTA fiind eliminate din runda inaugurală. Dublă campioană la Flushing Meadows, Naomi Osaka a plecat rapid acasă, nipona fiind învinsă de Danielle Collins.

Naomi OsakaFoto: Manuela Davies / AP / Profimedia

Naomi Osaka, dublă campioană la US Open, eliminată prematur de la Flushing Meadows

Dublă campioană la US Open (2018, 2020), japoneza a fost învinsă în turul întâi de Danielle Collins, a 19-a favorită de la Flushing Meadows, scor 7-6(5), 6-3. Partida a durat o oră și 34 de minute.

Amanda Anisimova, învinsă de Yulia Putintseva

Favorită 24 la US Open, Amanda Anisimova era văzută de mulți dintre specialiști drepta una dintre jucătoarele capabile să triumfe la Flushing Meadows. Drumul americancei la ultimul Grand Slam al anului s-a oprit însă tot în runda inaugurală.

Ocupantă a locului 38 în lume, Yulia Putintseva a trecut de Anisimova în două seturi, scor 6-3, 6-3. Meciul de pe Grandstand a durat o oră și 22 de minute.

În acest sezon, Amanda a colaborat cu Darren Cahill, cel care de altfel i-a oferit chiar și sfaturi înainte de meciul direct cu Simona Halep din sferturile de la Wimbledon 2022.

Au mai părăsit din turul întâi, printre altele, US Openul următoarele: Simona Halep (7), Jelena Ostapenko (favorită 16), Elena Rybakina (campioana de la Wimbledon) și Daria Kasatkina (cap de serie 10).

Rezumatul partidei dintre Anisimova și Putintseva:

Rezumatul partidei dintre Osaka și Collins: