US Open 2022 a rămas fără campioana en-titre încă din turul întâi, Emma Răducanu fiind învinsă de experimentata Alize Cornet (6-3, 6-3). La finalul disputei de pe „Louis Armstrong”, Mats Wilander a vorbit despre asemănările cu Simona Halep.

Emma RaducanuFoto: Manuela Davies / AP / Profimedia

VIDEO US Open 2022: Campioana en-titre, eliminată din turul întâi - Cădere spectaculoasă în clasamentul WTA

Emma Răducanu, eliminarea de la US Open 2022 și asemănările cu Simona Halep

Fost lider ATP și multiplu câștigător de Grand Slam, Mats Wilander spune că nu este neapărat o surpriză că Emma Răducanu a fost eliminată din runda inaugurală.

De asemenea, suedezul a găsit și asemănările cu Simona Halep, sportivă care a părăsit și ea US Openul tot din turul întâi.

„Aș spune că pentru Emma Răducanu, în acest moment, să joace cu cineva ca Alize Cornet, care este inteligentă și experimentată, nu reprezintă deloc o tragere bună. Alize nu face greșeli și, de asemenea, este o atletă extraordinară, nu se teme de jucătoarele mai bine clasate.

Pur și simplu nu este o tragere la sorți bună. Așadar, este o surpriză? Nu prea, ca să fiu sincer.

Cred că acum o să începem să vedem ce înseamnă cu adevărat Emma Răducanu. I se vor scădea toate punctele din clasament, va începe de la zero, doar că va fi în continuare prezentă în turneele majore și în majoritatea turneelor.

Emma este o jucătoare bună, dar nu este grozavă. A avut multă încredere anul trecut și este o luptătoare. Singurul lucru pe care nu-l știu este că simt că nu și-a găsit încă identitatea ca jucătoare.

Este o jucătoare care își asumă riscuri? Joacă foarte agresiv? Sau își folosește abilitățile de mișcare, se retrage un pic și joacă cu o mică variație? Acum mi se pare că e ca Simona Halep, are puțin din toate.

Nu i-am văzut încă traseul - cum va ajunge să joace de fapt? Pentru că este bună la toate, nu prea are lovitura care să anihileze adversara” - Mats Wilander pentru Eurosport.

Emma Răducanu, coborâre abruptă în clasamentul WTA

Răducanu nu și-a putut apăra punctele câștigate la ediția din 2021, iar în acest moment se află pe locul 80 în WTA Live (coborâre de 69 de poziții).

În funcție de ceea ce se va mai întâmpla la US Open 2022, Emma ar mai putea pierde unele locuri în ierarhia mondială.