Conform site-ului oficial al lui Novak Djokovic, sârbul va participa la finalul lunii septembrie și începutul lunii octombrie la un turneu de categorie ATP 250, primul după ce i-a fost interzis să evolueze la US Open 2022 pe motiv că nu este vaccinat anti-Covid.

Novak DjokovicFoto: Armin Durgut / AP - The Associated Press / Profimedia

Prima competiție în care va evolua sârbul după US Open este Laver Cup, pe 22-25 septembrie, la Londra, turneu demonstrativ la care va face echipă cu Roger Federer, Rafael Nadal şi Andy Murray.

Pentru sârb urmează primul turneu ATP după interzicerea participării la US Open. Fostul număr 1 mondial va evolua la Tel Aviv Watergen Open, care începe pe 26 septembrie.

Novak Djokovic va participa la turneul ATP 250 de la Tel Aviv

Turneul de la Tel Aviv va fi prima competiţie în Israel după 16 ani pentru Novak Djokovic.

În februarie 2006, el a ajutat Serbia să câştige la Ramat Ha-Sharon o întâlnire de Cupa Davis contra echipei Israelului, scor 4-1.

Va fi, de asemenea, al doilea turneu ATP 250 din acest sezon pentru Djokovic după cel de la Belgrad, din aprilie, la care a ajuns până în finală, unde a pierdut în faţa lui Andrey Rublev.

Tel Aviv Watergen Open va avea loc în perioada 26 septembrie - 2 octombrie pe suprafață „hard”, fiind dotat cu premii în valoare de $949,475.

La această competiție, în 1983, Aaron Krickstein a devenit cel mai tânăr jucător de tenis care câștigă un turneu ATP (la 16 ani și 2 luni, record care este încă valabil).