Serena Williams a precizat că se va retrage „undeva” după US Open 2022, iar legendara sportivă a amânat cel puțin cu un pas acest episod. Ajunsă pe locul 605 în lume, americanca a trecut de Danka Kovinic (locul 80 mondial) și s-a calificat în turul al doilea al Grand Slamului de la Flushing Meadows.

Serena Williams, la US Open 2022Foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serena Williams, meci înfernal în turul doi de la US Open cu Anett Kontaveit, a doua favorită

După un meci de o oră și 40 de minute, Serena s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, spre încântarea fanilor prezenți pe Arthur Ashe.

Dornici să vadă ceea ce ar fi putut fi ultimul meci din cariera Serenei Williams, fanii americani au reușit să stabilească un record pe imensa arenă Arthur Ashe: 29.402 spectatori.

În turul al doilea, Serena (va împlini 41 de ani pe 26 septembrie) va avea parte de un meci infernal: va da peste Anett Kontaveit, a doua favorită, sportivă care a eliminat-o în runda inaugurală pe Jaqueline Cristian.

Reamintim că luni Simona Halep a fost eliminată surprinzător de Daria Snigur (124 WTA, jucătoare venită din calificări), scor 2-6, 6-0, 6-4. Halep a explicat la finalul partidei ce s-a întâmplat.

Rezumatul partidei dintre Serena Williams și Danka Kovinic: