Adrian Mannarino a devenit primul francez care se impune la turneul ATP de la Winston-Salem, după ce l-a învins în ultimul act pe sârbul Laslo Djere (89 ATP).

Adrian MannarinoFoto: Chuck Burton / AP / Profimedia

Aflat pe locul 65 la începutul competiției din Carolina de Nord, Mannarino a avut nevoie de o oră și 45 de minute pentru a obține victoria în finală, scor 7-6(1), 6-4.

Pe parcursul turneului, francezul a mai trecut de Christopher O'Connell (121 ATP), Emil Ruusuvuori (44 ATP), Albert Ramos-Vinolas (42 ATP), Maxime Cressy (34 ATP) și Botic van de Zandschulp (23 ATP).

De știut:

  • În vârstă de 34 de ani, Adrian este cel mai în vârstă campion al turneului american de categorie „ATP 250”.
  • Grație parcursului de la Winston-Salem, Adrian Mannarino va urca 20 de poziții în ierarhia mondială și va ocupa locul 45. Și Laslo Djere va reuși un salt impresionant, de 25 de locuri, până pe 64.
  • Chiar dacă a jucat 11 finale, acesta este doar al doilea titlu din cariera lui Mannarino, după cel cucerit în 2019 la 's-Hertogenbosch.

În primul tur de la US Open 2022, Adrian Mannarino îl va întâlni pe olandezul Gijs Brouwer (184 ATP, venit din calificări), iar Laslo Djere va juca împotriva rusului Andrey Rublev (11 ATP, favorit 9).

Rezumatul finalei dintre Adrian Mannarino și Laslo Djere