Campioană la Wimbledon 2022, Elena Rybakina a afirmat că simte că nu primește atenția care i se cuvine unei câștigătoare de Grand Slam și că este tratată ca o jucătoare de pe locul 25 WTA (poziție pe care se află, după ce la turneul londonez nu au fost acordate puncte).

Elena RybakinaFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elena Rybakina se simte furată după ce a câștigat Wimbledon 2022: „Trebuia să fiu pe locul 2”

La şapte săptămâni după cel mai mare succes din cariera sa, Rybakina nu a putut să se împace cu faptul că a fost privată de cele 2.000 de puncte care ar fi trebuit să vină după victoria sa.

„Uitându-mă înapoi la ultimele săptămâni, nu mă simt ca o câștigătoare de Wimbledon. Cred că asta e problema structurii circuitului WTA. A fost visul meu să câștig Wimbledon, dar încă nu conștientizez, nu am avut timp să mă bucur de succes. E nevoie de timp să realizezi ce ai făcut, dar sari din turneu în turneu, trebuie să aperi puncte. Chiar e păcat să nu mă simt ca și cum aș fi câștigat un turneu de Grand Slam” - Elena Rybakina, citată de eurosport.co.uk.

WTA şi ATP au decis să nu atribuie puncte la ediţia din acest an de la Wimbledon, un răspuns la decizia organizatorilor de a interzice participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi.

„Ar fi trebuit să fiu pe locul 2 în WTA Race. Nu e drept. Desigur, nu mai putem face nimic, e o decizie care a fost luată înainte”, a mai spus Rybakina, care trebuia să fie în Top 10 WTA, nu pe locul 25.

Elena Rybakina este dezamăgită de modul în care o tratează organizatorii: „Niște lucruri trebuie să se schimbe”

Rybakina consideră că organizatorii turneelor o tratează ca pe ocupanta locului 25 mondial, nu ca pe câştigătoarea unui turneu de Grand Slam. La Cincinnati, meciul Elenei cu Garbine Muguruza (câștigătoare a două turnee majore) a fost programat pe Terenul 4, lucru care a deranjat-o pe kazahă.

„Există un tratament diferit al tuturor când ești în Top 10 sau Top 20 prin comparație cu poziția de număr 1 mondial. Chiar dacă ai câștigat Wimbledon, simți că nu ești privită cum poate ai merita.

Să vă dau un exemplu: am avut meci cu Muguruza, o mare campioană, și am fost nevoite să jucăm pe Terenul 4. Mi-a ridicat semne de întrebare o astfel de decizie. Nu cred că a fost corect față de noi.

Nişte lucruri trebuie să se schimbe, sunt multe lucruri de îmbunătăţit în circuit, după părerea mea” - Elena Rybakina.

Sportiva care reprezintă Kazahstan consideră că principalii implicaţi, adică jucătorii şi jucătoarele, ar trebui ascultaţi mai mult, scrie Agerpres.

În primul tur de la US Open 2022, Rybakina o va întâlni pe Clara Burel (132 WTA). În turul al treilea, Elena ar putea da peste Aryna Sabalenka (favorită 6).