Novak Djokovic a anunțat că nu va juca la US Open 2022, iar Rafael Nadal și Daniil Medvedev au afirmat că absența unui jucător de calibrul acestuia este o pierdere importantă pentru Grand Slamul de la New York, informează Reuters.

Novak DjokovicFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

Djokovic, care a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam câștigate după ce s-a impus la Wimbledon, a declarat joi că nu poate zbura la New York. Regulile impun călătorilor să prezinte o dovadă de vaccinare pentru a intra în Statele Unite.

Rafael Nadal și Daniil Medvedev deplâng absența lui Novak Djokovic de la US Open 2022

Nadal a afirmat că vestea este una tristă atât pentru jucători, cât și pentru fani, deoarece toată lumea își dorește ca cei mai buni jucători să concureze la marile evenimente.

„Din punctul meu de vedere, este o veste foarte tristă. Este întotdeauna păcat când cei mai buni jucători din lume nu pot juca un turneu din cauza accidentărilor sau din diferite motive. În acest caz, faptul că nu îl avem pe unul dintre cei mai buni jucători din istorie pe tabloul unui turneu de Grand Slam este o pierdere importantă, nu?

Dar, pe de altă parte, repet ceea ce am spus de o mulțime de ori: sportul este, într-un fel, mai important decât orice jucător. Turneul continuă. Chiar dacă nu este o veste bună pentru toată lumea, viața continuă și tenisul va continua după mine, după Novak, după Roger (Federer).

Fără îndoială, Novak este unul dintre cei mai importanți jucători din ultimii 20 de ani, din istoria sportului nostru. În mod personal, îmi pare rău pentru el că nu poate călători aici” - Rafael Nadal, la o conferință de presă.

Daniil Medvedev, campion en-titre la Flushing Meadows, s-a declarat dezamăgit de faptul că turneul va începe fără Djokovic. Cu toate acestea, liderul ierarhiei mondiale a afirmat că regulile trebuie respectate și că absența lui Nole este justificată.

În urmă cu un an, rusul a stat în calea visului sârbului de a realiza Marele Slam (câștigarea celor patru turnee de Grand Slam în același an).

„Mi-aș dori să joace aici. Rivalitatea lui cu Rafa chiar simt că se încălzește într-un fel. 22, 21 (de Grand Slamuri), sunt niște cifre incredibile. Este păcat că el nu este aici. Cred că ar fi fost o poveste grozavă pentru tenis. Nu doar din punct de vedere al tenisului.

Dar nu este vorba despre noi, jucătorii de tenis, ci despre regulile guvernului american. Complet de înțeles, de asemenea” - Daniil Medvedev, înaintea US Open 2022.

De-a lungul timpului, Nole s-a impus în trei rânduri la Grand Slamul de la New York: la edițiile din 2011, 2015 și 2018.

În ierarhia all-time a titlurilor de Grand Slam câștigate, Novak Djokovic se află momentan pe locul al doilea, cu 21 de titluri. Lider este Rafael Nadal (22), iar pe ultima treaptă a podiumului se găsește Roger Federer (20).

US Open 2022 va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie în complexul de la Flushing Meadows.