Cu un an în urmă, Emma Răducanu a uimit întreaga lume a tenisului​ și a câștigat US Open după ce a venit din calificări. Vineri, sportiva britanică le-a dat emoții fanilor părăsind terenul la jumătatea sesiunii de antrenament.

Emma RaducanuFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit Yahoo Sports, jucătoarea cu origini românești a început să plângă de durere în timpul antrenamentului (a acuzat un disconfort la mâna dreaptă) și, după o discuție cu antrenorul Dmitry Tursunov, a primit îngrijiri medicale la vestiare.

După aproximativ 15 minute, Răducanu a revenit pe teren și a continuat antrenamentul cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (28 WTA). Cele două au părăsit arena la ora locală 13:00, după ce s-au pregătit timp de o oră și 45 de minute.

Emma a lovit mingea puternic, dar a avut probleme la serviciu. Sportiva în vârstă de 19 ani a întârziat de mai multe ori aruncarea mingii și a comis numeroase duble greșeli.

Emma a jucat cu bandaje pe degetele de la mâna dreaptă și pe încheietura mâinii, lucru care s-a întâmplat însă pe toată durata sezonului american (Răducanu le-a învins la Cincinnati pe Serena Williams și Victoria Azarenka).

După ce s-a impus la Flushing Meadows în 2021, Emma Răducanu a avut parte de numeroase accidentări minore: bășici pe mâini și picioare, dureri la spate (care au forțat-o să se retragă de la turneul de la Roma) și o problemă în zona abdominală care i-a limitat sesiunile de antrenament în perioada premergătoare Wimbledonului.

De știut:

În primul tur al Grand Slamului de la New York, Emma Răducanu o va întâlni pe franțuzoaica Alize Cornet. Meciul va avea loc marți seara, pe terenul Louis Armstrong.

Emma Răducanu, lacrimi de durere înaintea US Open 2022

*sursă foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia