Alexander Zverev nu s-a refăcut complet după accidentare la gleznă suferită la Roland Garros și nu va participa la US Open, au anunţat luni organizatorii ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Alexander Zverev, accidentare grava la Roland GarrosFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev s-a retras de la US Open 2022

„Alexander Zverev s-a retras de la US Open”, au indicat organizatorii americani pe Twitter.

Învins în finală la Flushing Meadows de austriacul Dominic Thiem în 2020, apoi semifinalist în 2021, Zverev s-a accidentat în semifinale la Roland Garros la începutul lui iunie în meciul cu Rafael Nadal.

La o întoarcere, glezna dreaptă a lui Zverev s-a răsucit complet, iar jucătorul a părăsit terenul de joc în scaun cu rotile, revenind câteva minute mai târziu în cârje pentru a-şi oficializa abandonul la scorul de 7-6(8), 6-6 pentru spaniol.

Germanul în vârstă de 25 de ani, campion olimpic anul trecut la Tokyo, a avut nevoie de operaţie. El a lipsit de la Wimbledon (27 iunie - 10 iulie) după ce avusese 27 de participări consecutive la un turneu de Grand Slam începând din 2015, scrie Agerpres.

Sârbul Novak Djokovic, acum locul 6 ATP, finalist anul trecut la US Open, care nu a putut juca în ianuarie la Australian Open, încă nu ştie dacă va putea disputa turneul de la New York deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid.