​Iga Swiatek nu mai arată forma incredibilă din prima parte a sezonului, lidera mondială înregistrând patru înfrângeri după titlul cucerit la Roland Garros. Poloneza îi critică pe organizatorii de la US Open, pe care îi acuză că fac diferențe inutile între femei și bărbați.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Mingile folosite în circuitul feminin, mai ușoare decât cele de la masculin la US Open 2022

Iga a fost învinsă de Madison Keys în turul al treilea de la Cincinnati, iar poloneza și-a arătat pe parcursul participării la competiția de categorie WTA 1000 nemulțumirea față de o decizie luată de organizatorii de la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Conform liderei WTA, la turneele premergătoare US Open (dar și la competiția de la Flushing Meadows) sunt folosite mingi diferite la femei față de bărbați.

Acest lucru o nemulțumește pe Swiatek, dar și pe alte jucătoare importante din circuitul mondial.

Poloneza nu vede logica din spatele acestei decizii, Iga fiind de părere că femeile sunt suficient de pregătite din punct de vedere fizic pentru a putea juca în aceleași condiții precum bărbații.

Poloneza precizează că mingile mai ușoare sunt la baza comiterii mai multor greșeli pe tablourile feminine: „sunt greu de controlat și nu înțeleg de ce sunt diferite”.

„Cred că sunt oribile, sunt din ce în ce mai ușoare. Nici nu poți servi peste 170 de km/h pentru că mingile vor zbura ca nebunele”, a completat Iga Swiatek.

Paula Badosa, a patra jucătoare a lumii, este complet de acord cu cele spuse de poloneză: „condiții neprietenoase pentru jucătoare, spectacolul va avea mult de pierdut”, spune iberica.

US Open va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie în complexul de la Flushing Meadows și va fi ultimul Grand Slam al sezonului din tenisul mondial.

Surprize mari la WTA Cincinnati - Iga Swiatek, eliminată în optimi / A pierdut și a doua favorită