Novak Djokovic nu poate intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid, iar Ion Țiriac este de acord cu decizia americanilor de a nu-l primi pe sârb pe tabloul principal de la US Open.

Ion TiriacFoto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

Ion Țiriac consideră că sârbul a greșit alegând să nu se vaccineze

Omul de afaceri a afirmat că Djokovic trebuia să se vaccineze pentru a-i proteja pe cei din jur și consideră că autoritățile din SUA nu ar trebui să facă o excepție pentru sârb.

„Djokovic este un sindrom în momentul de față! Săracul, nu știe să iasă de unde a intrat. El nu poate să-și permită în momentul ăsta să-și calce cuvântul. El, Djokovic, numărul unu în lume, care luptă pentru un titlu de cel mai bun al tuturor timpurilor... Djokovic, cu această eroare, dom'le, nu cât pentru un vaccin, cât pentru o idee pe care o ai, idee care, după părerea mea, e greșită de la A la Z!

Nu-i vorba de tine, Djokovic, e vorba ce faci tu împrejur. Dacă n-o faci pentru tine, fă-o pentru ceilalți care sunt împrejur. A avut și experiența cu turneul pe care l-a făcut (n.r. Adria Tour, în 2020), care a devenit un dezastru.

După părerea mea, americanii nu vor face nicio excepție, că n-au cum să facă o excepție. Iar el pierde un an întreg. A câștigat el un Wimbledon cum l-a câștigat, să fie sănătos, fără un Nadal, care n-a putut, fără un Zverev, care după părerea mea va sta tot anul, fără un rus, Medvedev” - Ion Țiriac, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Novak Djokovic așteaptă vești de la New York în următoarele zece zile. În cazul US Open, pentru jucătorii fără certificat de vaccinare, organizatorii au anunţat anterior, conform regulamentului Grand Slam, că toţi jucătorii eligibili sunt înscrişi pe tabloul principal conform clasamentului lor cu 42 zile înainte de prima zi de luni a turneului.

Organizatorii US Open au mai precizat că, dacă nu există certificat de vaccinare în vigoare pentru jucători, ei vor respecta poziţia guvernului SUA cu privire la călătoriile în ţară pentru cetăţenii nevaccinaţi din afara SUA.

În acest sezon, sârbul a câștigat 23 de meciuri (s-a impus la Roma și la Wimbledon) și a suferit 5 înfrângeri.

US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 29 august – 11 septembrie.