Aryna Sabalenka ocupa în urmă cu un an locul 2 în clasamentul WTA și spera să devină lideră mondială prin loviturile sale puternice și stilul agresiv de joc. Chiar dacă „a scăpat” de Ashleigh Barty (australianca s-a retras surprinzător din tenis la doar 25 de ani), sportiva din Belarus a avut parte de un 2022 dificil, a coborât în clasament (până pe 7) și a stabilit chiar și un record negativ.

Aryna SabalenkaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Aryna Sabalenka, număr incredibil de duble greșeli în 2022

Astfel, Sabalenka a comis 310 duble greșeli în cele 37 de meciuri disputate în acest an (21 de victorii, 16 înfrângeri). Acest lucru se traduce în 78 de gameuri cedate de Aryna doar din cauza acestor erori.

În optimile turneului de la Toronto, Sabalenka a pierdut după trei ore și 12 minute de joc în fața americancei Cori Gauff, scor 7-5, 4-6, 7-6(4). Sportiva în vârstă de 24 de ani a servit 7 ași (are 1.82m și un serviciu care pune probleme, atunci când este pus în teren), dar a terminat meciul cu 18 duble greșeli.

Acceptată direct în turul al doilea al competiției de la Cincinnati, Aryna Sabalenka (favorită 6) va juca împotriva învingătoarei partidei dintre italianca Martina Trevisan (26 WTA) și rusoaica Anna Kalinskaya (69 WTA).

Rezultatele înregistrate de Aryna Sabalenka în 2022

Toronto - Optimi

San Jose - Sferturi

's-Hertogenbosch - Finală

Roland Garros - Turul III

Roma - Semifinale

Madrid - Turul I

Sttutgart - Finală

Charleston - Optimi

Miami - Turul II

Indian Wells - Turul II

Doha - Sferturi

Dubai - Turul II

Australian Open - Optimi

Adelaide 2 - Turul I

Adelaide 1 Turul II