Iga Swiatek, dublă campioană la Roland Garros, susține că timiditatea ei a făcut să îi fie foarte greu să facă cunoștință cu legendara Serena Williams, care a anunțat recent că se va retrage cândva după US Open 2022.

Serena WilliamsFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Câștigătoare a 23 de Grand Slamuri de-a lungul carierei, Serena Williams are parte la turneul de la Cincinnati (13 - 21 august) de toată atenția presei și a fanilor după ce a anunțat că vrea să se retragă din tenis în următoarea perioadă.

Iga Swiatek și timiditatea - Recunoaște cât de greu i-a fost să facă cunoștință cu Serena Williams

Ambele jucătoare se află la turneul de la Cincinnati, dar liderei mondiale i-a fost deosebit de greu să o salute pe jucătoarea americană.

„Îmi este greu să o privesc în ochi pe Serena. Este dificil, pentru că ea are mereu mulţi oameni în jur, iar eu sunt timidă şi când mă uit la ea într-un fel uit că sunt aici ca numărul 1 mondial. Mă simt ca un copil de grădiniţă în fața ei.

Când sunt lângă ea parcă uit că sunt numărul unu mondial. Mă gândesc cât de dură este. Nu am vorbit niciodată cu ea și voiam doar să o salut” - Iga Swiatek.

La Cincinnati, Swiatek va evolua direct în turul doi, în timp ce Williams o va întâlni în primul tur pe Emma Răducanu.

Western & Southern Open - Ultimul turneu înainte de US Open 2022

Competiție de categorie WTA 1000, turneul se dispută pe hard în perioada 15-21 august 2022. Are premii totale $2.527.250, iar la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare. Campioana en-titre este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis), titlul cucerit anul trecut.