Simona Halep a triumfat la turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto, iar presa internațională a reacționat, felicitând-o pe eleva lui Patrick Mouratoglou pentru primul trofeu cucerit din ianuarie 2022 încoace (la Melbourne Summer Set 2).

Simona HalepFoto: Julian Avram/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Simona Halep a obținut la Toronto (WTA 1000) titlul cu numărul 24 din carieră după ce s-a impus în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia.

Meciul de mare luptă a durat două ore și 16 minute de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.

VIDEO Gafă mare la conferința de presă - Simona Halep, întrebată când va sărbători alături de fanii maghiari titlul cucerit la WTA Toronto

Presa internațională a salutat victoria Simonei Halep de la turneul din Toronto

„Bine ai revenit, Simo. Simona Halep s-a întors. În cazul în care vă lipsea o confirmare oficială, titlul de la WTA Toronto 2022 este cel mai bun semn că românca își câștigă din nou locul în elită.

Beatriz Haddad Maia nu a fost cea mai ușoară rivală, dar Simona a triumfat în soarele arzător din Canada, oferindu-ne puncte clasice" - Puntodebreak.

„Halep, la 30 de ani, domină din nou într-un an care devine din ce în ce mai bun pentru ea.

Ea acumulează 38 de victorii, a doua cea mai bună notă din circuit după Swiatek (48) și revine în top 10. Luni va fi a șasea, confirmand că s-a întors în elită" - AS.com.

„Cu mâinile ridicate spre cer, Simona Halep poate savura momentul. Românca a câștigat turneul WTA 1000 de la Toronto, dar mai ales a ieșit victorioasă dintr-o finală disputată în mod diabolic, în care nu a fost mereu fericită în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia (6-3, 2-6, 6-3).

În calitate de șefă pe teren, ea a încheiat meciul cu brio în fața unei adversare care nu mai avea soluții pentru jocul ei. Acesta a fost primul ei succes de la asocierea cu Patrick Mouratoglou, românca a dovedit că a revenit la cel mai înalt nivel" - L'Equipe.

„Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, finalistă în premieră într-un turneu WTA 1000, și a câștigat al treilea titlu la National Bank Open și al 24-lea titlu de simplu din carieră în circuitul WTA.

Fostul număr 1 mondial și-a pus amprenta cu autoritate și a obținut revenirea în Top 10. Românca a cucerit duminică, pentru a treia oară în carieră, titlul la Toronto.

Halep, campioana din 2016 și 2018, a pus capăt parcursului excelent al braziliencei Beatriz Haddad Maia, în meciul pentru titlu, impunându-se cu 6-3, 2-6, 6-3, după 2 ore și 16 minute intense, pentru a cuceri al 24-lea titlu de simplu din carieră în circuitul mondial feminin" - WTA, conform Eurosport.

Grație parcursului de la Toronto, Simona Halep a urcat nouă poziții în clasamentul WTA și se află pe locul 6. La începutul anului, românca a anunțat că obiectivul ei în acest an este revenirea în Top 10 WTA.