Patrick Mouratoglou, care se află la primul turneu câștigat alături de Simona Halep, s-a declarat impresionat de aportul adus de fanii români la cucerirea competiției de categorie WTA 1000 de la Toronto.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep s-a impus în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, după o luptă de două ore și 16 minute de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.

Eleva lui Patrick Mouratoglou a obținut la Toronto (WTA 1000) titlul cu numărul 24 din carieră.

Patrick Mouratoglou le-a mulțumit din suflet românilor pentru susținerea arătată Simonei Halep la Toronto

„În primul rând, vreau să le mulțumesc românilor din tribune care au încurajat-o pe Simona pe parcursul unei săptămâni încheiate cu o victorie. Nu am mai văzut un asemenea popor care își sprijină atât de puternic campioana, peste tot în lume.

În al doilea rând, vreau să le mulțumesc celor din echipă care au fost aceste zile alături de Simona.

În al treilea rând, vreau să o felicit pe Simona. Ai fost un competitor incredibil toată săptămâna și ai demonstrat încă o dată de ce ai o carieră atât de necruțătoare.

Încă o dată, este o onoare pentru mine să fiu alături de tine. Este primul nostru titlu împreună și este unul mare, cu 18 din primele 20 de jucătoare din Top WTA la start.

Înseamnă mult și ne face să ne dorim mai mult. Luni, vei reveni în Top 10, o nouă bornă" - Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Grație parcursului de la Toronto, Simona Halep a urcat nouă poziții în clasamentul WTA și se află pe locul 6. La începutul anului, românca a anunțat că obiectivul ei în acest an este revenirea în Top 10 WTA.