Fără turneu câștigat din ianuarie 2022 (de la Melbourne Summer Set 2), Simona Halep a arătat o formă excelentă și a cucerit competiția de categorie WTA 1000 de la Toronto. Fosta lideră mondială a postat un mesaj special pe Instagram după succesul obținut.

Simona HalepFoto: Christopher Katsarov / AP - The Associated Press / Profimedia

Simona Halep a întâlnit duminică una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, dar s-a impus în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, după o luptă de două ore și 16 minute de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3.

Eleva lui Patrick Mouratoglou a obținut astfel la Toronto titlul cu numărul 24 din carieră și primul din ianuarie 2022 încoace.

Simona Halep, postare pe Instagram după victoria din finala turneului de la Toronto: „M-am întors în totalitate”

Înfruntând probleme majore generate de pandemia de coronavirus, Simona Halep a reușit să-și regăsească ritmul și să se impună la turneul de la Toronto.

„Victoria de astăzi înseamnă foarte mult pentru mine. Din punct de vedere mental, am revenit complet din aprilie anul acesta.

După ce am ajuns în semifinalele de la Wimbledon, să câștig aici este un alt pas mare.

Mulțumiri speciale românilor de aici din Toronto care m-au făcut să mă simt complet acasă! Atmosfera de pe teren a fost incredibilă datorită vouă. Sunt recunoscător în această seară.

Acum câteva luni nu mă puteam gândi că voi putea ridica din nou acest trofeu, Patrick Mouratoglou, îți mulțumesc că ai fost alături de mine și m-ai făcut o jucătoare mai bună. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ai avut încredere că încă sunt capabilă să reușesc lucruri mărețe pe un teren de tenis.

Și, în final, mulțumesc echipei mele pentru munca de zi cu zi, Arnaud Restifo și Candice" - Simona Halep pe Instagram.

Grație parcursului de la Toronto, Simona Halep a urcat nouă poziții în clasamentul WTA și se află pe locul 6. La începutul anului, românca a anunțat că obiectivul ei în acest an este revenirea în Top 10 WTA.