Simona Halep a revenit entuziasmant în meciul contra Jessicăi Pegula din semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Toronto. Condusă cu 0-1 la seturi, fosta lideră nu a renunțat la luptă și s-a calificat în ultimul act, declarându-se mulțumită de prestația sa.

Simona HalepFoto: Christopher Katsarov / AP - The Associated Press / Profimedia

Două două ore de joc și 2-6, 6-3, 6-4 la seturi, Simona Halep a învins-o pe Jessica Pegula și s-a calificat în finala turneului canadian.

Simona Halep, mulțumită de jocul prestat în semifinalele WTA Toronto

„În primul rând aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați sprijinit nebunește azi.

A fost un meci incredibil, ea e o jucătoare grozavă, e în Top 10. Nu m-am lăsat. Am luptat până la final și sunt mulțumită de cum am luptat, a fost o mare provocare.

Am schimbat tactica puțin. În primul set nu am simțit ritmul deloc, ea a jucat foarte bine, apoi am încercat s-o împing în spate și am reușit.

E prima finală alături de Patrick Mouratoglou, vreau să-i mulțumesc pentru că e de partea mea, pentru că mă motivează să lupt și să nu renunț niciodată" - Simona Halep.

De știut:

  • Simona Halep se va duela pentru trofeul de la Toronto cu învingătoarea partidei dintre Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 24 WTA) și Karolina Pliskova (Cehia, favorită 14).
  • Prin calificarea în finală, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 259.100 de dolari și 585 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Simona Halep se află pe locul 9 în clasamentul WTA Live (urcare de șase poziții), iar câștigarea competiției din Canada ar ajuta-o să ajungă pe locul 6 în ierarhia mondială. La începutul anului, românca a anunțat că obiectivul ei în acest an este revenirea în Top 10 WTA.
  • Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, dar la Montreal. În 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Danielle Collins.

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: 6-4, 6-2 vs Shuai Zhang

Optimi: 6-2, 7-5 vs Jil Teichman

Sferturi: 6-4, 7-6(2) vs Cori Gauff

Semifinale: 2-6, 6-3, 6-4 vs Jessica Pegula

Finală: Beatriz Haddad Maia / Karolina Pliskova.