Gabriela Ruse a acuzat în ultima perioadă dureri la mâna stângă și a anunțat joi că a fost operată la Barcelona. Într-o postare pe Instagram, sportiva noastră a oferit ultimele detalii cu privire la starea ei de sănătate.

Gabriela RuseFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gabriela a anunțat că a început deja procesul de recuperare. Cu toate acestea, românca nu va putea probabil participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului (29 august - 11 septembrie).

„Am avut dureri la mână la ultimele turnee. În urma investigaţiilor, echipa mea şi cu mine am decis că operaţia este necesară pentru a asigura o recuperare completă. Am fost operată ieri şi totul a decurs foarte bine.

Am început procesul de recuperare şi sperăm să revenim în competiţie cât mai curând.

Viaţa îţi va pune adesea la încercare răbdarea. Anul acesta a fost o lecţie, să nu renunţi niciodată, să te concentrezi pe ceea ce poţi controla şi să continui să mergi înainte, orice ar fi. Ne vedem cu toţii în curând” - Gabriela Ruse, pe Instagram

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani a înregistrat în acest an cea mai bună clasare din carieră: locul 51 WTA (23 mai).

După ce a fost eliminată în primul tur al turneului de la Hamburg (competiție pe care a câștigat-o cu un an în urmă), Ruse a pierdut puncte importante în clasament și a ajuns până pe poziția 103.