​Carlos Alcaraz, al doilea favorit al turneului de categorie ATP Masters 1000 de la Montreal, a fost eliminat miercuri încă de la primul meci disputat (a fost acceptat direct în turul al doilea).

Carlos AlcarazFoto: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflat pe locul 4 în ierarhia mondială, Carlos a cedat după trei ore și 23 de minute de joc în fața americanului Tommy Paul (34 ATP), scor (4)6-7, 7-6(7), 6-3.

Alcaraz a condus cu set și 3-0, Paul a revenit, nu a reușit să închidă setul cu serviciul (la 5-4), dar a salvat o minge de meci în tiebreak și a împins confruntarea în decisiv (s-a impus după ce a fructificat a cincea minge de meci, prima cu serviciul).

În turul următor al competiției de la Montreal, Tommy Paul va da peste învingătorul partidei dintre croatul Marin Cilic (16 ATP, favorit 13) și rusul Karen Khachanov (28 ATP).

De știut:

  • Carlos Alcaraz a ajuns până în finală la ultimele turnee la care a participat (Hamburg și Umag), dar a pierdut de fiecare dată.
  • Alcaraz a câștigat cel puțin un set în primele 50 de meciuri din acest sezon. Ultimul care a reușit această performanță a fost Novak Djokovic, în 2011.