Grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP) și norvegianul Casper Ruud (7 ATP) vor face parte din Echipa Europei la Laver Cup, competiție care va avea loc în O2 Arena din Londra (23-25 septembrie).

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Jim Young / AP - The Associated Press / Profimedia

Tsitsipas concurează pentru a treia oară la Laver Cup, în timp ce Ruud a mai făcut parte o dată din echipa Europei. Cei doi vor juca alături de Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray și Roger Federer.

„Laver Cup este un eveniment la care îmi face plăcere să iau parte, deoarece am ocazia să fac echipă cu rivalii mei din circuit și să reprezint Europa, jucând împotriva unora dintre cei mai buni concurenți pe care îi are de oferit Restului Lumii” - Stefanos Tsitsipas.

„Sunt mândru să fac parte din această echipă istorică a Europei. A fost o experiență extraordinară să concurez la Boston și abia aștept să îi am ca și coechipieri pe acești jucători incredibili la Londra” - Casper Ruud.

Echipa Europei va înfrunta Echipa Restului Lumii (condusă de John McEnroe). Aceasta îi va avea în componență pe Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman și Jack Sock (mai sunt două locuri disponibile).

Europenii au câștigat primele patru ediții ale competiției (numită în onoarea legendei tenisului australian Rod Laver): Praga 2017, Chicago 2018, Geneva 2019 și Boston 2021.