Emma Răducanu, care a făcut senzație la US Open 2021 și a câștigat competiția, a declarat că simte presiune înainte de ultimul Grand Slam al anului în momentul în care jurnaliștii îi pun încontinuu întrebări despre participarea la Flushing Meadows.

Emma RaducanuFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Emma Răducanu, aflată pe locul 10 în lume, a pierdut săptămâna trecută în sferturi la Washington în faţa rusoaicei Liudmila Samsonova (care a câştigat ulterior competiția).

Emma Răducanu susține că singura presiune resimțită înainte de US Open este cea a jurnaliștilor

„Presiune este doar dacă eu pun pe mine sau ce aştept de la mine. Simt presiunea sau mă gândesc la ea când sunt în conferinţe de presă, deoarece absolut fiecare întrebare este despre presiune.

Aştept cu nerăbdare să revin (la New York) şi orice s-ar întâmpla cred că va fi o frumoasă încheiere de capitol, un cer închis.

Indiferent ce rezultat voi obţine voi putea să o iau de la capăt, o foaie albă. Dacă voi pierde toate punctele, îmi voi crea un drum înapoi. Cred că va fi, indiferent ce se va întâmpla, un nou start” - Emma Răducanu.

Răducanu a reuşit în 2021 una dintre cele mai mari performanţe din istoria tenisului, cucerind trofeul la Flushing Meadows, deşi a pornit din calificări, într-un moment în care se afla pe locul 150 în lume.

Sportiva cu origini românești nu a mai câştigat niciun turneu de atunci, iar de la Roma (mai) şi Nottingham (iunie) s-a retras din cauza unor accidentări, părăsind turneele de la Roland Garros şi Wimbledon după turul al doilea, conform Agerpres.​