Calificată fără emoții în turul doi al turneului National Bank Open de la Toronto, Simona Halep s-a declarat mulțumită de evoluția ei în meciul cu Donna Vekic (6-0, 6-2).

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, mesaj pentru Patrick Mouratoglou după victoria din primul tur de la Toronto

Simona a abandonat cu o săptămână în urmă, din cauza temperaturilor ridicate de la Washington, dar luni a jucat mult mai bine și i-a transmis un mesaj antrenorului Patrick Mouratoglou.

„Bineînțeles că am văzut steagurile românești, am avut parte de o primire foarte plăcută. Am jucat tenis bun aici. Sunt foarte fericită să revin, sunt mulțumită de cum am jucat azi.

E vorba de încredere. Nu e vorba de rezultat, ci de modul în care am jucat, am fost agresivă. Acesta e planul meu și vreau să-l pun în aplicare la fiecare meci.

Sper că l-am făcut mândru pe Patrick (n.r. Mouratoglou) după acest meci. Ultimul meu meci n-a fost prea bun. Am vorbit cu el înainte de meci și am făcut tot ce mi-a spus" - Simona Halep, la interviul de pe teren.

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Toronto, Simona Halep va primi 17.445 de dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Pentru un loc în optimi, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre chinezoaica Shuai Zhang (45 WTA) și iberica Cristina Bucșa (122 WTA, jucătoare venită din calificări).

  • Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, dar la Montreal. În 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Danielle Collins.

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: Shuai Zhang / Cristina Bucșa

Optimi: Anett Kontaveit / Jill Teichman / Venus Williams

Sferturi: Cori Gauff / Aryna Sabalanka / Elena Rybakina

Semifinale: Paula Badosa / Petra Kvitova / Jelena Ostapenko / Jessica Pegula / Emma Răducanu

Finală: Iga Swiatek / Ons Jabeur / Maria Sakkari / Belinda Bencic / Garbine Muguruza / Naomi Osaka.

Turneul de la Toronto este dotat cu premii în valoare de 2,697,250$ și se desfășoară pe suprafața „hard”. Ultima câștigătoare este italianca Camila Giorgi.