​Deși a avut un start de sezon foarte bun, Carlos Alcaraz nu a reușit să continue forma bună arătată la început de 2022. Cu toate acestea, Patrick Mouratoglou a dezvăluit că ibericul stă mai bine la o categorie față de marele Rafael Nadal, care a câștigat anul acesta Australian Open și Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Rafael Nadal s-a retras înaintea semifinalei de la Wimbledon, din cauza unei rupturi abdominale, iar o lună mai târziu ibericul a anunţat că nu va participa la turneul de categorie „Masters 1000” de la Montreal, care va începe luni.

Carlos Alcaraz, pe de altă parte, va evolua la Toronto și își dorește să cucerească titlul.

Patrick Mouratoglou: Carlos Alcaraz, cel mai bun din circuitul ATP la game-uri contra serviciului când câștigă primul punct

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, susține că Rafael Nadal este inferior lui Carlos Alcaraz la un singur capitol: game-urile contra serviciului când ia primul punct.

„Rafael Nadal are unele dintre cele mai bune statistici la retur din circuitul ATP. El a câștigat mai multe game-uri la retur decât oricine și are cel mai mare procentaj, 33,5%.

Dar un jucător îl învinge pe Rafa în statisticile de retur în acest sezon: Carlos Alcaraz.

Știați că Alcaraz câștigă 51,8% din game-urile contra serviciului atunci când ia primul punct?

Pentru a pune asta în perspectivă, media în circuit la acest capitol este 38,4%. Alcaraz e lider detașat și când își adjudecă primele două puncte din game-urile de retur, câștigând 77,8% dintre ele, adică cu 5 procente mai mult decât Rafa.

Media circuitului este de 59,4%.

Când se află la retur și scorul este 30-30, Alcaraz câștigă 38,5% din game-uri, având de asemenea un procentaj mai bun decât Rafa" - Patrick Mouratoglou.

Campion în acest an la Australian Open și la Roland Garros, Rafael Nadal deţine recordul la numărul de turnee de Grand Slam câştigate (22). Ibericul speră să fie prezent la ultimul turneu major al anului: US Open (29 august - 11 septembrie).

Pe de altă parte, Alcaraz nu a câștigat niciun Grand Slam până la momentul actual.