Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer luptă pentru titlul de GOAT-ul din tenisul masculin (cel mai bun jucător din toate timpurile), iar Ivan Lendl a afirmat că este dezamăgit de faptul că politicul a intervenit în această dezbatere.

Novak Djokovic, Rafael Nadal si Roger FedererFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Ivan Lendl și implicarea politicului în tenis: „Nu este corect”

Aflat în Croația, unde participă la Legends Team Cup – ATP Champions Tour (turneu dedicat legendelor tenisului), Lendl este de părere că Novak Djokovic este dezvantajat în acest duel pentru că nu are voie să participe la competiții din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Dacă sârbul va reuși să câștige cele mai multe Grand Slamuri în ciuda acestor piedici, Lendl consideră că Nole și-ar adjudeca titlul de cel mai bun jucător din toate timpurile. Cu toate acestea, fostul mare jucător crede că Nadal nu ar trebui să fie judecat pentru că a cucerit trofee în absența marelui său rival.

„Această poveste nu s-a terminat încă. Se va termina doar atunci când toți trei se vor retrage. Este fascinant de urmărit, nu doar pentru oamenii din lumea tenisului, ci și pentru toți ceilalți fani.

Singurul lucru pe care îl regret un pic este faptul că politica s-a implicat în tenis din cauza problemei vaccinării. Sper doar că peste 20 de ani nu vom privi în urmă și nu vom fi siguri cine este cel mai mare din toate timpurile din cauza politicii.

Sunt dezamăgit. Sunt dezamăgit pentru Novak. Sunt dezamăgit și pentru Rafa. Îmi pare rău pentru ei. În momentul de față, Roger pare să fie singurul care nu mai este implicat în cursă, pentru că nu a mai jucat de mult timp și este cel mai în vârstă. Dacă Novak va câștiga cele mai multe Grand Slamuri în ciuda acestui fapt, cred că vom avea un răspuns.

Dacă Rafa în final va ajunge să câștige cu unul mai mult, cred că va trebui să răspundă la întrebările legate de vaccinare și de ce nu a jucat Novak atunci când el a câștigat titluri. Și nu cred că este corect.

Mi-ar plăcea să văd pe cineva cu încă două, trei sau patru trofee de Grand Slam în plus. Nu mă interesează cine va fi, nu am un favorit, doar pentru a răspunde la această întrebare, ca să fie clar. Nu pentru a spune 'dacă acest om ar fi putut juca, ar fi fost diferit, recordul tău nu este suficient de bun'. Asta nu este corect” - Ivan Lendl pentru Dnevnik Nove TV.

Câștigător a 21 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Chiar dacă figurează pe lista jucătorilor înscriși la US Open 2022, sârbul așteaptă decizia autorităților pentru a afla dacă va putea participa la Grand Slamul de la Flushing Meadows.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovic 21

3. Roger Federer 20.