​Jannik Sinner a câștigat al șaselea titlu al carierei, după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz (principalul favorit), duminică, în finala turneului ATP de la Umag. Antrenorul său, Darren Cahill, l-a comparat pe italian cu marele Lleyton Hewitt după victoria de la turneul din Croația.

Jannik SinnerFoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italianul, elev al lui Darren Cahill, a pierdut primul set la tiebreak, 7-6(5), dar a dominat restul confruntării și s-a impus categoric în următoarele manșe (6-1, 6-1).

Finala competiției din Croația, de categorie „ATP 250”, a durat două ore și 27 de minute.

Jannik mai are în palmares titlurile de la Sofia (2020, 2021), Melbourne, Washington și Anvers (2021).

Darren Cahill, cucerit de Jannik Sinner: Motivul pentru care îl compară cu Lleyton Hewitt

„Jannik a adăugat multe lucruri la jocul său, mai ales în ofensivă și în momentele când decide să vină la fileu. A făcut mari progrese în ultimii doi ani, mai întâi cu Ricardo Piatti și apoi cu Simone Vagnozzi.

El trebuie să anticipeze, să înțeleagă ce tip de tenis vrea să practice peste doi ani și să facă totul pentru a se îndrepta în această direcție. Jannik îmi amintește de Lleyton Hewitt. Atitudinea sa față de muncă, pasiunea sa, profesionalismul său.

Din punct de vedere tehnic, este un jucător de tenis complet diferit, dar aceeași flacără arde în el. Este unul dintre acei jucători capabili să câștige turnee de Grand Slam, și chiar acum, și nu neapărat peste câțiva ani.

Este posibil la US Open 2022? Se mișcă bine pe hard, iar jocul său are suficientă putere. Nu aș fi surprins deloc dacă ar reuși" - Darren Cahill, conform La Stampa.

Darren Cahill și Jannik Sinner au început colaborarea înainte de Wimbledon 2022.