Ana Bogdan s-a calificat sâmbătă în prima finală WTA a carierei, urmând să o întâlnească în ultimul act al turneului de la Varșovia pe Caroline Garcia. În vârstă de 29 de ani, sportiva noastră va înregistra un salt important în ierarhia mondială.

Ana BogdanFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ana Bogdan, urcare de cel puțin 33 de locuri în clasamentul WTA

Pentru parcursul de până acum de la turneul din Polonia, Ana Bogdan va primi $19.750 și 180 de puncte WTA.

În urma calificării în finala de la Varșovia, Ana Bogdan va urca 33 de locuri în clasamentul WTA. În prezent, sportiva noastră are 780 de puncte și se află pe poziția 75 în ierarhia WTA Live.

În cazul în care va câștiga turneul, Ana Bogdan va acumula 880 de puncte, zestre care i-ar garanta urcarea pe locul 67 în ierarhia mondială.

În acest caz, Ana ar urca peste Jaqueline Cristian (locul 70 - 832 de puncte) în ierarhie, devenind astfel a patra în clasamentul jucătoarelor din România (după Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea).

Cel mai bun loc ocupat în carieră de Ana Bogdan este 59, poziție pe care s-a aflat pe 11 iunie 2018.

Ana Bogdan vs Caroline Garcia, în finala turneului WTA de la Varșovia

Ana Bogdan va avea o misiune dificilă în ultimul act al competiției din Polonia: o va întâlni pe Caroline Garcia (favorită 5), cea care în sferturi a eliminat-o pe Iga Swiatek (lidera ierarhiei WTA). În semifinale, sportiva din Franța a trecut de italianca Jasmine Paolini (58 WTA), scor 6-1, 6-2.

Finala turneului de la Varșovia se va juca duminică și va putea fi urmărită în direct pe Digisport și LiveScore pe HotNews.ro.

Ana și Caroline s-au mai întâlnit o singură dată, la Wimbledon 2017, iar franțuzoaica s-a impus cu 6-4, 6-3.

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021).