Iga Swiatek a fost eliminată surprinzător în sferturile turneului WTA de la Varșovia, după ce a pierdut vineri în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (locul 45).

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, învinsă în trei seturi de Caroline Garcia la WTA Varșovia

Cap de serie nr. 5, Garcia s-a impus după două ore și 18 minute de joc în fața principalei favorite, scor 6-1, 1-6, 6-4.

Aceasta este prima înfrângere suferită de Swiatek pe zgură în 2022, după ce poloneza câștigase precedentele 18 partide.

Pentru un loc în finala competiției de categorie „WTA 250” de la Varșovia, Caroline se va duela cu italianca Jasmine Paolini (58 WTA, favorită 10).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat șase din ultimele șapte turnee la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros, fiind învinsă la Wimbledon.

Înaintea meciului cu Alize Cornet (turul trei al Grand Slamului londonez), Iga Swiatek înregistrase 37 de victorii consecutive (35 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

WTA Varșovia, semifinale

Caroline Garcia (5) vs Jasmine Paolini (10)

Kateryna Baindl vs Ana Bogdan.

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită este Iga Swiatek (1 WTA).