Ana Bogdan s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Varșovia, sportiva noastră (locul 108 în ierarhia mondială) câștigând de-o manieră categorică meciul cu Laura Pigossi (Brazilia - 113 WTA), scor 6-1, 6-1.

Ana BogdanFoto: Atsushi Taketazu / AP - The Associated Press / Profimedia

Ana a dominat partida, iar singura problemă a fost doar cea a scorului. Bogdan a condus cu 5-0 în primul set, manșă pe care a câștigat-o până la urmă cu 6-1.

Jucătoarea noastră și-a continuat dominarea și în al doilea set, unul care i-a revenit tot cu 6-1. Partida a durat o oră și 7 minute.

Ana Bogdan, premiul câștigat și adversara din semifinale

  • Pentru calificarea în semifinale, Ana Bogdan va primi $11.000 și 110 puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Pentru un loc în marea finală, sportiva noastră va avea de luptat cu învingătoarea partidei dintre Petra Martic (56 WTA - favorită 8, Croația) și Kateryna Baindl (190 WTA - Ucraina).
  • În urma calificării în semifinalele de la Varșovia, Ana Bogdan va urca 21 de locuri în clasamentul WTA. În prezent, sportiva noastră are conform WTA Live 710 puncte, aflându-se pe poziția 87.
  • În cazul în care se va califica în marea finală, Ana Bogdan va acumula 780 de puncte, zestre care i-ar garanta urcarea pe locul 75 în ierarhia mondială.

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită este Iga Swiatek (1 WTA).